– Fornyelse er viktig. Flying Tiger Copenhagen er en spennende kjede, og jeg har tro på at de kommer til å gjøre det bra i Alta, sier senterleder Frode Wilhelmsen ved Amfi.

For de som ikke kjenner til Flying Tiger Copenhagen, eller TGR som det het tidligere, er det en dansk design-butikk med ting til hjemmet, hobbyartikler, snacks, elektronikk, duppeditter, motetilbehør og så videre – det hele med sin egen lille «tvist» på designet. Selv lokker de med å ha cirka 300 nye produkter hver eneste måned.

Utvider

I 2011 åpnet de den første butikken i Norge på Arkaden i Oslo, og hadde i 2016 over 740 butikker i 30 land i Europa, Asia og USA. Nå retter de blikket mot nord.

Går alt etter planene kan altaværingene glede seg over den nye butikken medio november. Den eksakte datoen er ifølge sentersjefen ikke satt.

– Men det blir i god tid før julehandelen, sier han med et smil og legger til:

– Vi er også stolte, dette blir den tredje Flying Tiger Copenhagen-butikken i Nord-Norge.

Bra for Alta

Har vi ikke nok av nips-butikker i Alta?

– For oss handler det om å ha en best mulig butikk-miks. Jeg er også veldig opptatt av handelsbyen Alta – det handler om å ha en best mulig total som løfter hele byen, sier Wilhelmsen og viser til at sentrumsområdet i tillegg til en rekke butikker inneholder flere restauranter så vel som Nordlysbadet, kinoen og annet.

Flying Tiger Copenhagen er samtidig noe for seg selv. De er ikke Nille, heller ikke Søstrene Grene. De kjører sin egen sjanger som passer meget godt inn hos oss, legger han til.

Søker ansatte

I en Facebook-annonse fra 5. oktober heter det at butikken er på leting eter etter tigere som vil bli en del av deres «hverdagsmagi».

– Vi har lenge vært interessert i Alta da vi har tro på at det er marked for en butikk med vårt sortiment. Vi har kunder i begge kjønn og alle aldere og med 19 forskjellig avdelinger dekker vi mange behov. Vi gleder oss stort til å åpne i Alta i løpet av november, sier Operation Manager Linda Meller i TGR Norge AS