– Det ligger i kortene at jeg vil spille noe Neil Young, sier Geggen. Det er en dårlig skjult hemmelighet at den kanadiske rockeren er hans store inspirasjonskilde.

Stemmen fra kysten

Hammerfest-veteranen tar turen til Alta under Trubadurfestivalen 16.-18. november, der det også er klart at Jan Tore Grefstad og Trond Trudvang blir å finne rundt de ulike vannhullene i byen. Festivalen er en uhøytidlig og tilbakelent affære, der man kan kose seg med dyktige trubadurer.

– Geggen er stemmen fra kysten, som synger på dialekt og om ting vi alle kjenner igjen. Vi er veldig glade for at han endelig blir med. Under viseløypa på fredagen vil Geggen kunne tilby en todelt greie, både med egne låter først – og senere på kvelden med blant annet Neil Young. Virkelig noe å glede seg til, mener Jan Arild Sørnes i arrangementskomiteen.

Kjent og kjent...

– Det blir akustisk og rolig, men planen er også å ta med min gitarist Trond Pedersen, så det blir litt mer lyd, sier Geggen.

– Det blir kjente låter fra egen karriere?

– Kjent og kjent. Jeg spiller mine låter, så er jeg noe mer usikker på hvor kjent de er, fleiper Geggen på sedvanlig, jovialt vis.

Skar opp handa

I noen måneder har det vært tynt med gitarspilling for bluesveteranen.

– Jeg skar meg i handa, så i løpet av sommeren ble det litt vanskelig med handa i bandasje, men nå skal det være i orden. Jeg var nylig på Gran Canaria og spilte litt. Det gikk helt fint, så til Trubadurfestivalen skal alt være på stell, lover han.

–  Har du fått skrevet noen nye låter?

– Vi er jo en kompisgjeng som drar til Syden. Mens de var og shoppet, jeg driver ikke med sånt, så fikk jeg faktisk ut et par nye sanger, avslører Geggen, som kanskje drar til med urpremierer under festivalen i november.