Altaposten har tidligere skrevet om de storstilte planene for Altas største oppstillingsplass i Nordelvdalen i Rafsbotn. Nå går det mot politisk sluttbehandling av planene om en realisering i tre trinn.

Administrasjonen i Alta kommune og planutvalget har enstemmig gitt tommelen opp for planene, men saken skal behandles i kommunestyret 17. oktober. Saken har vært ute til høring uten innvendinger.

Trenger ikke utredning

Tiltakshaver er Alfhild Johansen ved entreprenør Torleif Johansen med flere. Sivilingeniør Ole Hammari har utarbeidet forslaget til detaljreguleringen av området er da også avsatt til fritids- og turistformål. Det ble i oppstartsmøtet bestemt at tiltakshaver skulle gjøre en vurdering av antallet plasser sett opp mot forskrift om konsekvensutredning. Det ble imidlertid ikke avkrevd en slik utredning.

– Utbygging og drift av området vil skje i privat regi og vil ikke medføre økonomiske konsekvenser for kommunen, heter det i innstillingen

Trenger vann

Caravanoppstillingsplasser skal ha tilhørende serviceanlegg, parkering, samferdselsanlegg og uteoppholdsarealer. Området er relativt flatt og anleggelse av veier og caravanoppstillingsplasser vil kreve minimalt med terrenginngrep, men eksisterende vegetasjon skal i størst mulig grad bevares.

Servicebyggene er ment å ha innlagt vann.

– Noen av caravanoppstillingsplassene kan tilknyttes kommunal vannledning, både for vann- og avløp. Tilknytning til kommunal avløpsanlegg er en løsning som har god kapasitet. Grunnvannsproduksjonen for Rafsbotn vannverk er likevel begrenset, og det foreslås at Nordelvdalen caravanoppstillingsplass skaffer sitt eget vannforsyningssystem lokalisert innenfor planområdet.

Like ved Sarves AS

Selv om planforslaget er større enn først tiltenkt, har administrasjonen anbefalt at kommunestyret godkjenner detaljplanen.

Oppstillingsplassen ligger som plommen i egget, både i forhold til alpinanlegget og klatreparken. Det er mulig også å legge scooterløype over privat grunn til løype 14.