Lørdag er det seriestart i 3. divisjon damer avdeling 2 i Nord-Norge, og BUL er store favoritter til å ta seriegullet. Det er langt dit, men da er i hvert fall mulighetene for opprykk til stede. BULs hovedtrener Vebjørn Slettli tror spillerne har det som skal til for å ta det neste steget.

– Vi har forbedret oss mye siden cupkampen mot Tromsø for en drøy måned siden. Vi har på mange måter et helt nytt lag i år, og det tar tid å bli skikkelig samspilte. Men det begynner å sitte godt nå. Jeg synes jentene har gjort en kanongod jobb på treningsfeltet denne høsten, og med den stallen vi har nå er det bare seriegull og opprykkskvalik som er godt nok. Såpass høyt må vi kunne legge lista i år, kommenterer Slettli.

Åtte lag i avdelingen

Cupkampen Slettli refererer til ble spilt i BUL-hallen 30. august, og hjemmelaget tapte 19-31 for 2.-divisjonslaget Tromsø HK. I morgen er det naboklubben Alta IF som står på motsatt banehalvdel samme sted. De skal også møte BULs andrelag søndag kveld. I tillegg til disse tre lagene består 3.-divisjonsavdelingen av TSI, TSI 2, Tromsø 2, Tverrelvdalen IL og Vadsø Turn.

– Å vinne ligaen blir ingen lett oppgave, men det bør vi klare. Alt annet enn seriegull vil være en gedigen nedtur. Jentene har jobbet hardt for å komme opp på et høyere nivå enn vi viste i fjor, og da er det naturlig å tenke opprykk. Men kampene skal spilles. Vi må være på stasjon når kampen mot Alta IF starter i morgen. Vi får ikke poeng bare for å møte opp, fastslår han.

Tror på god sesong

Det er liten tvil om at Alta IF er underdogs i det kommende lokaloppgjøret. Men trener Ken Ingebrigtsen frykter ikke morgendagens motstander.

– Jeg ser ingen grunn til å være redd. BUL er nok mer samspilte enn det vi er akkurat nå, og dermed sterkere i etablert angrep. Men forsvars- og tempomessig bør vi klare å matche dem. Jeg er sikker på at vi kan spille jevnt med dem, i hvert fall i perioder, sier Ingebrigtsen.

Han tror på en god sesong for det unge Alta IF-laget.

– Vi har fått opp fire spillere fra 16-årslaget som har erfaring fra Bringserien, samtidig som vi har beholdt grunnstammen i laget. Noen studenter har falt fra, men alt i alt er jeg optimistisk på lagets vegne, forteller han.

Spennende stall

Vebjørn Slettli har også fått opp flere unge, spennende talenter. De har også hentet spillere utenfra, så publikum får en del nye ansikter å forholde til denne sesongen.

– Jeg er enormt fornøyd med årets stall. Vi har flere 17- og 18-åringer som gir de mer etablerte spillerne tøff kamp om plassene på laget. De utfordrer "førsterekka" på hver eneste trening, og det er en drømmesituasjon for oss i trenerteamet. Med to lag i 3. divisjon vil det bli massevis av muligheter for alle å vise hva de kan, sier BUL-bossen.

Han er glad for at det endelig er klart for sesongens første seriekamp.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Jentene henger på gassen og er klare til å slippe løs alt de har av krefter og håndballferdigheter, smiler han.

Bedre trent

Alta IF-sjef Ken Ingebrigtsen har ikke like mange spillere å ta av som sin trenerkollega i BUL. Men han lover et bedre trent lag som kommer til å bite godt fra seg i årets sesong.

– Vi har økt treningsdosene denne høsten, og det har hatt god effekt. Laget har ikke vært så mye samlet den siste tiden, men etter denne helga vil vi være fulltallig. Da forventer jeg to veldig gode treningsuker før vi møter TSI og TSI 2 i Altahallen.

Lørdagens lokaloppgjør starter klokken 16.00. Kampen spilles i BUL-hallen.