Assisterende rådmann Målfrid Kristoffersen er en av dem som har vært med på Sisas reise gjennom ti år. Hun nøler ikke med å plassere skryten der hun mener den hører hjemme.

Sisa må bestå

Geir Ove Bakken var ordfører da Sisa ble opprettet og han henger seg på argumentene til Kristoffersen.

– Ja, jeg mener det er svært viktig for Alta at Sisa består. Vi har mange nye landsmenn som har kommet til Alta de siste 10-20 årene og at vi har et lavterskeltilbud som knytter sammen folk uansett ståsted, er veldig viktig. I fremtiden tenker jeg at behovet bare vil bli enda større, mener tverrelvdalingen, som i dag er leder for samferdsel på fylkestinget.

At Sisa er blitt en menneskelig suksess mener han er hevet over enhver tvil.

– At lokalpolitikere kappes om å vise frem Sisa når det kommer statsråder på besøk sørfra sier ganske mye. Skulle jeg ønske noe var det at enda flere altaværinger tok turen innom Sisa, sier Geir Ove.

Unikt tilbud

Ordfører i Alta Monica Nielsen (Ap) har heller ingen problemer med å fremsnakke kultursenteret.

– Den jobben de har gjort for Altasamfunnet gjennom disse 10 årene bidrar svært positivt både i inkluderingsarbeidet og for andre innbyggere som bruker Sisa. Jeg vil fremheve turene og arrangementene de organiserer og det at de i hverdagen er en åpen møteplass for så mange. Tilbudet er på mange måter unikt og de skal være stolte over at andre steder i landet ser til dem og hvordan de lykkes. Jeg ønsker Sisa og Sisas venner lykke til videre i jobben de gjør for Alta, hilser ordføreren.

Målfrid Kristoffersen mener det ville vært et tap for Alta om Sisa forsvant.

– Ja, da ville Alta blitt et fattigere og mindre fargerikt samfunn. Som samfunn har vi lært mye av Sisa, mener Målfrid.