Han har sittet ved roret i 30 år og har medelt styret at han ønsker å trekke seg til sommeren. Han kom inn som leder da Betania feiret sitt 50-årsjubileum i 1987, og er den tredje lederen av institusjonen gjennom dens 80-årige historie.

– Jeg føler både for min egen del og for Betania at tiden er inne for et lederskifte. Jeg blir 67 år i april og etter 30 år i jobben er tiden inne for å overlate roret til andre, sier Svein Iversen.

Kom tidlig med

Svein Iversen var engasjert i Betanias ledelse før han overtok roret som daglig leder. Allerede i 1969 ble han medlem i driftsstyret for Furuly og Betania, og satt også i et indre råd i institusjonen før han ble daglig leder. Tilsammen har han vært med 48 år.

– Jeg minnes den tiden med glede. Arbeidet for Betania føltes veldig givende, sier Iversen.

Så da han ble spurt om å overta sjefsjobben var det ikke en fremmed bedrift han skulle lede, men han følte det noe skremmende likevel.

– Hvordan i all verden skulle lille meg makte en slik oppgave, var tanken som meldte seg. Men jeg tenkte på  hvordan Alta Halse handlet i utfordrende situasjoner, og svarte ja. Nå er det gått 30 år, og jeg kan ikke si annet enn at det har vært en spennende reise. Til tider vel spennende, sier Svein Iversen.

Om han nå slutter som daglig leder, vender han ikke Betania ryggen for godt.

– Jeg har sagt fra at jeg fortsatt kan bidra, gjerne i prosjektarbeid og lignende, sier Svein Iversen.

Søker ny leder

– Styret har selvsagt tatt hans ønske om å tre av til etterretning, og det blir nå en prioritet for oss å finne Sveins etterfølger. Lederskiftet blir ingen enkel sak, og vi har allerede startet rekrutteringsprosessen, sier styreleder i Betania Alta, Ommund Heggheim.

I sin tale på festmiddagen lørdag kveld roste han Svein Iversens lange arbeidstid i Betania Alta.

– I likhet med Alma Halse og Karls Hykkerud har også Svein vært en bauta i Betanias 80-årige historie. I dag er verken tid eller sted for å takke Svein. Det skal vi komme tilbake til. I dag er det bare å konstatere at tidspunktet for en stafettvekslig på ledersiden i Betania er nært forestående, sa styreleder Ommund Heggheim.