– Vi går til dekket bord ved alle måltider og nyter et ekte toppidrettsliv i 13 dager. Vi håper å legge grunnlaget for å svømme fort på de større stevnene utover høsten og kanskje kvalifisere noen til junior-NM. Dette er tredje gang vi har høstsamling her og kjenner stedet godt, sier Tom Eirik Olsen, trener i Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb.

Med seg til Spania har han 16 utøvere og noen foreldre som reiseledere.

– Troppen er stadig voksende og vi har med flere debutanter, blant annet tilflytterne Gard Fossmo Sundby fra Hammerfest, Christina Sesor fra Kirkenes, Siiri Næss fra Karasjok og Martine Berg fra Kjøllefjord. I tillegg har vi flere «Spania-debutanter» fra egne rekker, sier han.

Tøffe treningsdager

Selv om Spania høres eksotisk ut er det ingen ferietur for treningsvante svømmere.

TREDJE GANG Noen av Alta-svømmerne er i det spanske anlegget for tredje gang, mens andre opplever utendørs treningsleir for første gang. Foto: Tom Eirik Olsen, Alta STK

– Dagene her består stort sett av løping før frokost, svømming morgen og ettermiddag, basistrening før svømming og noen styrkeøkter i mellomsvømmeøktene. I løpet av disse 13 dagene skal det svømmes over 100 kilometer og trenes rundt 50 timer. Å kunne ta disse øktene i ypperlige treningsforhold under spansk sol er deilig, sier Olsen som mener det sosiale er viktig for at utøvere skal utvikle seg.

– En slik leir gir en boost for lagmoralen i tillegg til å gi oss et godt treningsgrunnlag foran sesongen. Turen er til stor motivasjon for både utøvere, trenere og støttespillere/foreldre både i forkant for samlingen og etter at vi kommer hjem til hverdagen. Idrett handler om mer enn bare de store prestasjonene. Det handler om å ha det bra i hverdagen, skape flest mulig minner man kan se tilbake på og ikke minst legge grunnlag for livsvarig vennskap, sier Olsen og legger til at samarbeidsklubben Kirkenes svømmeklubb også sender utøvere til samme sted.

Gode prestasjoner

Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb er en ung klubb, men har likevel bemerket seg i det nordnorske svømmemiljøet.

TID TIL KOS Etter en joggetur før frokost fredag var Alta-svømmerne klare for en tur på tivoli utenfor Barcelona. Foto: Tom Eirik Olsen

– Vi vant både dame- og mixstafetten på Setermoen forrige helg og jeg mener vi for tiden har Nord-Norges bredeste ungdomsmiljø. Det er jeg stolt over at vi har fått til på under to år. Det skyldes i stor grad det flotte miljøet vi har i klubben, der de eldste går foran som trenere og forbilder for de unge. Vi har i tillegg utrolig flotte støttespillere både i foreldregruppa og ikke minst i Altas næringsliv. Uten disse er det ikke mulig å drive en klubb på dagens nivå, avslutter Olsen.