Jonas Aalstad Haugen fikk denne uka registrert det foreløpig siste av selskapene som er knyttet opp mot eiendommer i Alta sentrum. Løkkeveien 33 AS havner under morselskapet Nordlysbyen Eiendom, hvor Haugen eier 70 prosent, Bjørn-Arild Johansen de resterende aksjene.

– Vi omorganiserer og samkjører hele porteføljen, ved at vi lager et minikonsern utav dette med Nordlysbyen Eiendom som morselskap, forklarer Haugen, som håper dette arbeidet skal være ferdigstilt innen årsskiftet.

Sammen med Løkkeveien 33 (Gjensidige-gården) går Labyrinten 1 AS (politigården), Markveien AS (NRK-bygget) og Nordlys Gården AS (Vonheim-gården) inn i Nordlysbyen Eiendom AS. Morselskapet sitter også på eierandeler i Park Eiendom AS, selskapet bak Parksenteret.

Grunnen til at dette gjøres er enkel:

– Vi vil ha et AS per bygg, for å ha en «ren» driftsplattform. Vi får kjørt en intern benchmarking, der kostnader og utgifter holdes separat for hvert selskap. Videre vet vi at det er betydelige utviklingsmuligheter på hver eiendom, herunder er det også mulig å selge ut hele eller deler av prosjekter, i form av egne AS. For oss virket dette som den mest fornuftige løsningen, sier Haugen.