Bandet White Ascot lover kun originale låter når de entrer scenen hos Barila førstkommende fredag.

Kommer med singel

Tromsøbandet slapp singelen «hahaha (losing my mind)» sist fredag og de er i den forbindelse ute på en slippturné hvor Alta er første stoppested.

–  Vi spilte i Alta i 2015 i vår spede begynnelse – og nå har vi i flere år laget så mange låter at vi kun skal spille våre eget materiale, så det blir kun låter som ingen har hørt under konserten, sier Kjell Audun Holestøl, som spiller bass i bandet.

Han forteller at de opererer i de fleste musiske landskap.

– Vi var en gjeng studenter som gikk på musikk-konservatoriet i Tromsø og vi startet i 2013 først som et rent soulband , men ettersom flere av medlemmene likte flere stilarter, så begynte vi å blande soul med jazz og elektronisk musikk, så vi komponerer en herlig blanding av flere stiler, sier Holestøl.

 To fra Finnmark

I 2016 debuterte bandet med EP’en «Pilot», hvor singelen «Anything» ble listet hos NRK lokalt og låta «Get it Done» ble anbefalt av Urørt-redaksjonen og spilt på P3.

–  To av våre fire medlemmer, som heter Frida Lydia Waits og Mikael Pedersen Jacobsen, er fra Sørøya. Således er vi også et finnmarkband, selv om vi har base i Tromsø. Vi er en veldig demokratisk gjeng hvor alle lager og skriver låter sammen. Sist vi var i Alta koste vi oss stort, og vi håper det samme skjer denne gang – med et helt nytt repertoar, sier Holestøl.