Historien bak Alta Motors jakt etter nye lokaler er både lang og brokete. I en årrekke har Bilinvest AS, eiendomsselskapet til Rolf Gunvald Pedersen og familien, sondert terrenget etter muligheter som kan løse utfordringene rundt driften av Alta Motor AS. Bedriften har for lengst vokst seg ut av eksisterende lokaler ved E6 i Bossekop, og uten albuerom har veksten blitt rammet.

– Vi har jobbet med dette i mange år nå. Vi var ei stund inne i prosjektet Bilbyen på Thomasbakken, da det ikke gikk begynte vi å se etter andre muligheter. Til slutt har vi kommet til at vi ønsket å forsøke å utvikle området vi har her i Bossekop, sier Rolf Gunnar Pedersen, daglig leder i Alta Motor og en av fem eiere av Bilinvest AS.

På flyttefot

Løsningen blir å rive hele bygningen der Alta Motor holder til i dag, for så å bygge nytt verksted bak lokalene der Bunnpris er i dag, nye lokaler for dagligvareforretningen der dagens bilforretning er, for så til sist å renovere og bygge om lokalene der Bunnpris holder til.

Men å utvikle et område samtidig som to store leietakere må holde drifta i gang, er lettere sagt enn gjort. Verken Alta Motor AS eller Bunnpris Bossekop har råd til å holde dørene stengt under anleggsperioden:

– Vi løser dette ved at Alta motor flytter til midlertidige lokaler. Salg av nybiler skal foregå mildertidig fra dagens bruktbilhall, mens verkstedvirksomheten, delelager og administrasjon flytter til Strandveien 60, hvor vi leier hos skiferlaget mens riving, bygging og renovering foregår på eiendommen i Bossekop, sier Pedersen.

Det nye dagligvarebygget skal etter planen bygges, Bunnpris flytter over – og så fortsetter arbeidet med å klargjøre for Alta Motors inntreden.

Passet godt

Det er Bilinvest som også i framtiden blir stående som eier av bygningsmassen. Etter at styret i selskapet besluttet å gå til det steg å utvikle eksisterende eiendom ble ekstern konsulent hyret inn for å ta seg av prosessen med å finne entreprenør. Valget falt på Ulf Kivijervi AS.

– Vi er veldig glade for at det ble en lokal aktør, ikke minst kjenner vi Ulf Kivijervi AS som et solid selskap med mye dyktige folk, kommenterer Pedersen.

SKISSE: Slik ser arkitektene for seg at det nye bygget i Bossekop skal fremstå i framtiden. Foto: Haldde arkitekter AS

Daglig leder Eirik Kivijervi hos Ulf Kivijervi AS sier oppdraget kom som bestilt:

– Dette passer godt inn i øvrig portefølje. Noen formaliteter gjenstår før vi kan fysisk starte på arbeidet, men vi skal klare å være i gang i løpet av kort tid, sier han.

– Vi skal se til at Bilinvest får et fleksibelt bygg som går an å utvikle videre i framtiden. Vi gjør grunnarbeid som fører til at man på et senere tidspunkt kan være i stand til å bygge på flere etasjer.

Bossekops største

De to vil ikke kommentere hvilke summer man opererer med, men bekrefter at det er snakk om et sted mellom et to- og tresifret antall millioner.

– Totalt er det snakk om rundt 6.000 kvadratmeter, om vi tar med både nybygg og den delen som skal renoveres. Jeg er ganske sikker på at det ikke er brukt så mye penger på ett enkeltprosjekt i Bossekop noensinne, sier Eirik Kivijervi.

– Dette er et stort prosjekt, med store, store summer. Men det er nødvendig, legger Pedersen til.