Det kjente Robinson-paret Alita Kristensen fra Alta og kjæresten David Sandem er klare for nye eventyr. De overtar driften av et ærverdig hotell på Vestlandet.

Fjordslottet Hotell er nemlig et gammelt herskapshus fra 1800-tallet og er populært til bryllup og andre arrangementer. Hotellet ligger på en øy rundt 45 minutter fra Bergen sentrum og har et godt knyttet lokalsamfunn. Bygda paret flytter til minner derfor på mange måter på de andre stedene de har vært.

Nå blir det opp til Alita og David for å ta vare på det som er skapt.

– Vi skal ikke gjøre huset moderne, men legger til rette for nye markeder, forteller Kristensen, og skyter inn at de håper at alle fra Finnmark kommer på besøk.

Tar i bruk erfaring

– Vi har jobbet i Kirkenes, Kautokeino og Alta, blant annet i Sorrisniva. Nå skal vi få bruke alt vi har lært fra tidligere på en og samme plass. Øya byr på et flott lokalsamfunn og mange gode råvarer. Med oss har vi erfaring fra Finnmark og vi skal bruke alle triksene vi kan for å få dette til å gå, sier Alita

Hva ser dere mest frem til?

– Bli kjent med markedet og komme tett på gjestene. Fjordslottet Hotell er for mange et destinasjonshotell for å oppleve alt. Vi elsker å oppleve hver eneste krik og krok – og det er blir noe vi som vertskap skal formidle til gjesten også, avslutter Kristensen med.

Trekker seg tilbake

Daglig leder ved Fjordslottet Hotell, Christian Bolstad, forteller at han og Ann Bolstad i en årrekke har drevet hotellet selv, men kom på tanken om å ansette et vertskap da det kom barn inn i bildet. Selv vil de trekke seg noe tilbake i en litt mer administrativ rolle.

– Det har vært en lang prosess, men David Sandem og Alita Kristensen dukket raskt opp da vi begynte å se etter et vertskap.

– De har bred erfaring, og kan det å jobbe på et mindre sted. Vi føler at de har den faglige tyngden og kjemien klaffet, sier Bolstad til Altaposten.

– Hadde det noe å si at de er tidligere Robinson-deltakere?

– Faktisk var det først etter intervjuet at vi googlet dem. Men nei, det har ikke hatt noen betydning for oss. Det hadde kanskje heller slått negativt ut om de hadde vært med på Paradise Hotel, fleiper han.