Mens BULs Kari Mikkelsen ble hedret med Håndballforbundets hedersmerke i sølv fikk dommer Bjørn Aksel Rønquist begeistringsprisen da Region Nord holdt regionsting for vel en uke siden. I helga fikk de begge det synlige beviset under Ishavskraft kick off i BUL-hallen.

Mikkelsen fikk gratulasjoner av BUL-leder Torill Evjen, mens IL Freas Heidi Nilsen Røst fikk æren av å viderelevere det synlige beviset til Rønquist.

– Jeg ble veldig glad og overrasket over å få en slik pris, sier en fornøyd Rønquist.

Nilsen Røst forteller hvor viktig Rønquist er for håndballen i nord.

– Han gjør en utrolig god innsats for håndballen og vi som har drevet med dette lenge er omtrent vokst opp sammen med Bjørn Aksel gjennom håndballen Det som gjør han ekstra spesiell som dommer er måten han begrunner sine avgjørelser overfor unge spillere. Han har alltid en forklaring på hva de gjorde feil, noe som er lærerikt for spillerne, sier Frea-lederen.

– Det er helt klart bevisst fra min side. Jeg må ha et svar når de spør, men jeg gir ofte begrunnelse også før de spør hva jeg blåste for. Jeg håper de på den måten kan lære av sine feil og bli enda bedre håndballspillere, sier en ydmyk Rønquist som er oppvokst i BUL, men nå dømmer for IL Frea.

– Bjørn Aksel er omtrent betegnelsen på håndball-Alta. Ingen helg i hallen uten å se og snakke med han, avslutter Heidi Nilsen Røst med et smil.