Leder av hovedutvalget for samferdsel, folkehelse og kultur, Geir Ove Bakken (Ap) sier at lysene på fergekaia på Årøya skal fikses umiddelbart.

Bakgrunnen er en henvendelse fra matros Kjetil Arild på ferga Skaget, som for ei drøy uke siden ropte varsko om manglende lys på kaiene, kluss med bommene og problemer med kjørebrua på Årøy-sida, på Kongshus.

Fortsatt mørkt

Mer enn ei uke etter at fylkeskommunen lovte å skaffe elektriker til å rette kailysene har ingenting skjedd.

Arvid Arild, en av skipperne på Skaget, truer med at seilingen over sundet blir kansellert dersom ikke lysene blir ordnet.

Må reparares

– Jeg er ikke kjent med om det er større utfordringer enn lys og kaistaget, men jeg tar som en selvfølge at det blir iverksatt utbedringer og satt folk på til å gjøre dette umiddelbart, sier hovedutvalgsleder Bakken.

Han understreker at fylkeskommunen er ansvarlige for passasjerenes trygghet.

– Nå er det 10 dager siden avisa fikk beskjed om at dette skal ordnes så raskt som mulig, hvor lang tid er akseptabel ventetid for å få utført arbeid på strømforsyningen til kailys og innretninger?

– Det kan kanskje være en utfordring å skaffe folk i en fei, men har ikke selskapet man har serviceavtale med ledige mannskap, så må man gå utenom det, sier Bakken.