Loppa kommune har tatt rettslige skritt for å inndrive pengekrav mot Boreal Sjø AS, etter at betaling for havnetjenester er holdt tilbake.

Drøy regning?

Boreal Sjø mener nemlig at Loppa er for grådige på anløpsavgift og kaivederlag, og prøvde i brev i juli i år å slepe Kystverket inn i saken. I august fikk de svar på tiltale, hvor Kystverket minner om at det ikke er formelt mulig å klage på forskriften hvor anløpsavgift er fastsatt. Det må klages på enkeltvedtak.

Avviste klage

– Vi kan ikke se at dere har vist til hvilke enkeltvedtak Loppa kommune har fattet og som dere klager over, skriver Kystverket. Og siden klage uansett må rettes mot dem som har fattet vedtaket, har de videresendt Boreal Sjø's klage til Loppa kommune.

Holdt tilbake?

Det framgår at penger "i påvente av svar fra Kystverket til kommunen" har blitt holdt tilbake siden Kystverket i oktober i fjor ba samtlige kystkommuner om inntektsopplysninger knyttet til drift av havner. Men dette var kun en kartlegging, ingen vurdering av lovlighet. Svar til kommunen vil derfor ikke komme, skriver de.