Fredag blir det toner av jazz når den utfløtta altaværingen John-Kåre Hansen gjester Barila.

Sjarmerende

Med seg på laget har han tre musikere og en jazzsangerinne fra USA.

– For de som ikke kjenner eller vet hvem England Brooks er, så kan hun kort oppsummeres som en veldig sprudlende dame, som alltid setter spor etter seg på hver eneste konsert. Hun er utrolig flink til å inkludere publikum. En fantastisk talentfull dame som fyller 60 år i år. Hun kommer opprinnelig fra Los Angeles og flyttet til Bodø hvor hun fant kjærligheten for 15 år siden, sier Hansen.

Uutgitt materiale

Selv om Brooks aldri har gitt ut egne låter, så komponerer hun mye.

– Vi skal servere flere av hennes egne komposisjoner som få har hørt, samt noen låter av musikerne i bandet, som denne gang består av tromsøværingen Roger Johansen på trommer, kontrabassisten Dag Erik Pedersen fra Hammerfest og Magne Arnesen på piano. Sistnevnte er sørfra, men det går greit, for han er veldig dyktig, spøker Hansen.

– Finfin miks

Han lover også å by på noen av sine egne komposisjoner underveis.

– Det blir i hovedsak en finfin miks med musikk som er i den amerikanske jazztradisjonen. I tillegg skal jeg også spille litt fra mine egne verk. En av låtene ble utgitt for noen år siden og heter «Silent Snow Cathedral». En låt som hyller Nordlyskatedralen. Dette er en instrumentallåt, men nå har jeg fått laget en tekst til tonene som Brooks skal fremføre, lokker Hansen.

Returnerer i høst

For kort tid siden ga han ut en ny plate og den skal også presenteres i hjembyen.

– Jeg kommer faktisk tilbake til Alta i oktober hvor jeg da skal presentere den nye skiva med bandet mitt Northern Concept, så dere blir ikke kvitt meg så lett, ler Hansen.