Altaposten er gjort kjent med at det forrige uke ble aksjonert fra flere ulike enheter i politiet mot jegere som er mistenkt for ulovlig jakt og salg av ulovlig felt vilt.

Store mengder elgkjøtt skal etter hva Altaposten får vite ha blitt beslaglagt.

Lokalradioen i Kautokeino, GLR, melder at politiet har tatt DNA-prøver av elgkjøttet. Dette for eventuelt å kunne sammenlikne beslaglagt elgkjøtt opp mot funn av slakteplasser.

Flere involverte

Etter hva GLR melder er både Økokrim og Kripos på banen. Sistnevnte for å besørge DNA-analysene.

Altaposten har vært i kontakt med både lokalt politi, så vel som  reinpolitiet:

Lensmannen i Kautokeino, Klemet Klemetsen, sier det av hensyn til etterforskningen av denne saken ikke vil bli gitt noen kommentarer før tidligst om et par uker. Klemetsen sier han har beskjed fra etterforskningsledelsen om ikke å uttale seg i saken.

Fra lensmannen i Alta får avisa beskjed om å kontakte sjefen for reinpolitiet, Inger Anita Øvregård.

– Vi ønsker ikke å gi noe til media av hensyn til etterforskningen, sier Øvregård.

Røkt elgkjøtt

Etter hva Altaposten kjenner til, skal en del elg ha vært skutt før jakta tok til 1. september i år. Kjøttet skal angivelig ha blitt omsatt delvis via sosiale medier.

En kilde sier det er observert salgstilbud på røkt elgkjøtt allerede dagen etter at den lovlige elgjakta startet.

For en del år siden stengte Fylkesmannen enkelte sommerløyper på vidda, etter at reindriftsutøvere argumenterte med at det ble for mye trafikk med firehjulinger og at de hevdet det pågikk tyvslakting. Den gangen ble det også påstått at det fant sted tyvslakting av rein.