Tom Jøran Olsen ved kommunalteknisk avdeling sier til Altaposten at de er takknemlige for at folk tipser, slik at de kan gjøre en befaring med en gang.

– De holder på med et arbeid på A12. Vedkommende hadde gjort rent utstyret og helt ut slumvannet i vår kum på utsiden. Nå skal de rette opp etter seg. Om vi går videre med dette, kan jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt. Saken er såpass fersk at vi har valgt å bruke ressursene på få de til å rydde opp, sier Olsen.

Alta kommune har vært i kontakt med både arbeideren og arbeidsgiver og vil ta en ny befaring når oppryddingen er ferdig.

Hva er din reaksjon?

– Dette er ikke greit og sånt skal ikke skje.

UNDERSØKTE: Tom Jøran Olsen og Marie Rushfeldt fra Alta kommune var raske med å undersøke hva som hadde skjedd. Foto: Bjarne Krogstad

Legger seg flat

Daglig leder for Proffkeramikeren, Søren Widar Sogge, sier at han han er lei seg for hva som har skjedd.

– Guttene har vært uheldige når de rengjorde. Det skulle helt klart blitt gjort på et annet sted og ikke minst tømt der det hører hjemme. Dette tok vi tak i med en gang vi ble oppmerksomme på det og gjør nå rent etter oss, sier han til Altaposten.

Sogge forteller at de ellers er på mange oppdrag i Nordlysbyen og dette er på ingen måte representativt for hva de står for.