Alta IF hopp og kombinert har ikke hatt særlig med aktivitet på hjemmebane de siste årene. Men klubben har likevel vært synlig i Norges hoppmiljø, mye takket Anna Odine Strøm, Stian Danielsen, Jørgen Oliver Strøm og Idar Marø - som alle har representert Alta IF selv om de er bosatt lenger sør i landet.

Nå har sistnevnte valgt å kaste inn håndkleet. Heltidsstudier og toppidrettssatsing er en tøff kombinasjon. Tidsbruken og relativt svake resultater over tid har fått Idar Marø til å bestemme seg for at karrieren som skihopper nå er slutt.

– Dette er noe jeg har tenkt på en god stund. Det koster mye penger å satse for fullt, og ikke minst tar det mye tid. Jeg hadde dessuten en drittsesong i fjor, så til slutt var det ikke en spesielt vanskelig avgjørelse. Jeg bestemte meg vel mer eller mindre for noen måneder siden. Lysten til å gå på en ny sesong har ikke blitt noe større siden den gang. Da var det like greit å legge opp og heller fokusere fullt og helt på studiene, sier Idar Marø til A-sporten.

Han startet informatikkstudier på Universitetet i Oslo i 2015 og har planer om å ta mastergrad. Så 22-åringen fra Nordlysbyen blir trolig værende i hovedstaden i mange år fremover.

– Hva er dine beste minner fra tiden som skihopper?

– Det må være de mange artige turene jeg har vært på. Man får oppleve mange nye steder og utfordrende hoppbakker når man deltar i norgescupen. Resultatmessig er vel 24. plassen i NM i fjor min beste plassering. I tillegg hadde jeg noen gode NM-plasseringer som junior. Det har vært en fin reise, men nå er tiden inne for å fokusere på andre ting. Hadde jeg hatt bedre resultater å vise til over tid ville jeg kanskje valgt annerledes. Men slik situasjonen er nå føles dette som et riktig valg, forteller Marø.

Med Marø i pensjonistenes rekker har Alta IF hopp og kombinert mistet en av sine mest trofaste utøvere. Trolig kan yngstemann Strøm - Eidar Johan Strøm - plukke opp hansken. Men det ser likevel ikke lovende ut for hoppmiljøet i Nordlysbyen.

– Det har vært en ære å representere Alta IF, og jeg setter stor pris på støtten fra klubben. Dessverre er rekrutteringen fraværende. Det er veldig synd. Beklageligvis kan jeg ikke gjøre noe med det. Jeg må bare ønske klubben og de gjenværende hopperne lykke til videre, avslutter han.