To år har gått siden Jan Eirik Johansen gikk ut i media for å fortelle om støyplagene han og de andre beboerne i Granåsveien i Alta må leve med.

– Vi har et uakseptabelt høyt støynivå inn på tomta, som igjen påvirker støyen inn i huset vårt, særlig fra tungtrafikken.

Det store antallet vogntog og tunge kjøretøy er særlig belastende, men all trafikk høres godt inn på tomtene. forteller han.

–Jeg har foretatt foreløpige målinger som viser at støyen fra veien er uakseptabelt høy, og den har blitt en belastning for meg og mine naboer, fortalte han til Altaposten høsten 2015.

EN TORN I SIDEN: Støyen fra RV93 er for Jan Eirik Johansen og naboene vanskelig å leve med. Foto: Bjarne Krogstad / arkiv

Lovet bot og bedring

Altaposten var på samme tid i kontakt med Statens Vegvesen, som da lovde å rydde opp i saken og sikre at beboerne i Granåsveien skulle få akseptable støyforhold. Det løftet mener Johansen de bare delvis har innfridd.

Statens vegvesen sa i en kommentar til oppslaget i Altaposten at støyskjermer skulle være tette, og dersom dette ikke var tilfelle, så skulle dette utbedres.

Johansen sier at han snakket med anleggsleder fra Vegvesenet en stund etter oppslaget i Altaposten, og spurte hva de hadde tenkt å gjøre med saken. Anleggslederen fortalte da at de allerede hadde leid inn en entreprenør til å tette hullene under lydmuren, og at dette skulle gjøres så snart det ble tid til dette.

Men slik gikk det ikke.

– Det som skjedde var at de etter hvert kom til en av naboene i enden av veien og la litt sand på utsiden av støyskjermen der. Siden har det ikke skjedd noe. Hele rekka bortover hos oss andre har de ikke rørt, og heller ingenting er gjort på andre siden av veien. Jeg tok kontakt igjen med vegvesenet og fikk beskjed om at jobben var bestilt og ville bli ordnet. Det er nå et år siden jeg sendte disse henvendelsene, men ingenting har ennå skjedd. Jeg hadde håpet at de kanskje skulle gjøre noe i vår/sommer, men nei, sier Johansen oppgitt og ønsker en forklaring på hvorfor.

Legger seg flate

Fungerende byggeleder Nina johnskareng i Statens vegvesen sier til Altaposten at de ikke var klar over hullene i støymuren i Granåsveien. Hun forklarer:

– Vi trodde jobben ble gjort for to år siden, da vi fikk beskjed om at den var ferdig fra vår driftsentreprenør. Det som antagelig har skjedd er at bare den ene delen ble tatt i forbindelse med arbeid med ei grøft.

– Vi har vært på befaring der nå og sett at det er hull under støygjerdet, slik som Johansen beskriver. Her må vi bare gjøre jobben og beklage, sier johnskareng til Altaposten.