Den argentinske regissøren Andrés Muschietti, som debuterte i 2013 med skrekkfilmen Mama, står bak nyfilmen IT som er i samme sjanger. Historien er basert på en roman av Stephen King og handlingen er lagt til en liten småby i USA med syv små barn i hovedrollene. De sliter med litt større ungdom som mobber og plager dem til stadighet, men den største utfordringen de støter på er et monster i klovnekostyme som kaller seg for Pennywise. En klovn som vender tilbake hvert 27. år for å drepe barn.

En skrekkfilm er tuftet på grøss- og gruscener, og det byr IT på både her og der, men Muschietti finner ikke opp kruttet på nytt, for har du sett noen skrekkfilmer skjønner du fort hva som er i vente bak neste dør. Grøsserformelen med  eskalerende musikk og livredde karakterer som vandrer etter noe ukjent i mørket før noe plutselig dukker opp, er det nemlig mange av. Denne formelen følges oftest til punkt og prikke, og selv om man småskvetter litt, så blir det etterhvert mindre og mindre guffent, spesielt for oss i den eldre garde som har vært ute en og annen vinternatt før.

Klovnen spilles av den unge Bill Skarsgård (sønn av Stellan Skarsgård) fra Sverige, og han kler rollen godt med sitt smilende lokkende vesen hvor du fort mistenker at bak smilehullene ikke befinner seg annet enn jævelskap og mer til. De pur unge skuespillerne gjør en hederlig innsats fra start til slutt, og flere av disse vil vi helt sikkert stifte bekjentskap med i tiden som kommer.

Filmen har fått 15-års aldergrense og den passer nok best for denne aldersgruppen, som ikke har sett mye av skrekksjangeren, samt for de som på nostalgisk vis, med A Nightmare on Elm Street fra 80-tallet i baktankene, liker at hjertepumpa tar et lite byks både her og der.

Slutten bærer preg av at det kommer mer, så vil du henge med på klovnestrekene, så er dette en må-se-film.