Alta Golfklubb måtte ut av leide lokaler på Kvenvikmoen i fjor, og flyttet i vår inn i en brakkerigg de fikk låne av Tømrermester Jo G Strand AS.

Men det er ikke noe blivende sted.

– Da Aleris hadde behov for å leie hele det gamle HV-bygget, som er eid av Kvenvikmoen AS, måtte golfklubben ut derfra. Nå er det i tillegg snakk om at Aleris skal kjøpe bygget, så da er ikke dette lokaler vi kan forvente å bruke i framtiden. Samtidig ønsker vi veldig å ha et klubbhus som kan være et lim i klubben, med kafè og dusjmuligheter, sier daglig leder Roar Johansen i golfklubben.

Nøkternt

Arkitekt Peter Maisenhölder har derfor tegnet et rundt 200 kvm stort trebygg, med samme design som  det gamle HV-huset. En byggekomitè har vært hands on hele veien og definert romprogrammet i bygget. Det slanke trebygget domineres av en sanitæravdeling med garderober, dusjer og badstu og en kafè med plass til 48 mennesker. Det er også satt av plass til et godt kjøkken og et kontor.

– Byggekomiteen har vært veldig edruelig, for vi trenger ikke å bygge en kjempestor ballsal. Vi har behov for rom til praktiske formål. Det er et slikt hus som skaper samhold i en klubb. Vi har merket at vi har vært en hel sesong uten gode fasiliteter, sier Johansen.

Ja fra medlemmene?

Tre entreprenører, alle samarbeidspartnere for golfklubben, har vært invitert til levere anbud på byggingen. Gjennomgangen viser at Tømrermester Jo G Strand AS er billigst og får reise bygget. Men først må medlemmene si ja.

HAR DET MEST NØDVENDIGE: I et nytt klubbhus med dusj, garderober, badstu og kafè kan de 230 medlemmene i golfklubben og andre golfspillere diskutere dagens runde med likesinnede. Foto: Peter Maisenhölder

– Byggekomitèen har kommet med positiv innstilling, og forleden ga også styret grønt lys. Men investeringen er så stor at vi kaller inn til ekstraordinær generalforsamling 18. september der prosjektet er eneste sak. Det er medlemmene som skal få bestemme om vi skal sette i gang, sier Johansen.

Golfklubben har 230 medlemmer. Det forrige store løftet var å bygge nihullsbanen, for sju år siden. Den kostet klubben rundt 16 millioner. Det er grunn til å tro at klubbhuset vil koste rundt seks millioner kroner.

Tilskudd til halvparten

– Prisen skal medlemmene få fra styret, og ikke fra media. Vi vet at rundt halvparten av kostnaden dekkes av spillemidler og andre offentlige tilskudd, resten må vi ha banklån på, sier Johansen.

– Dere har råd til dette?

– Ja, styret mener det. Vi har ikke så veldig høy gjeld i klubben. Om medlemmene sier ja, regner vi med å starte byggingen i god tid før jul, og være ferdig til sesongstart i 2018, sier Johansen.

– Jeg tipper at vi passerer 60 medlemmer på generalforsamlingen. Det er viktig at mange møter, slik at vi får gitt ut korrekt info og medlemmene føler at de har reell medbestemmelse, sier Johansen.