I en nylig avsagt dom i Alta tingrett er en mann i 50-årene fra Lakselv dømt for promillekjøring.

Mannen hevdet i retten sin uskyld.

I tiltalen heter det at han 19. november i fjor førte et kjøretøy i Loppa, til tross for at han var påvirket av alkohol. Blodprøven som ble tatt av mannen, viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,89 promille.

– Besvimte

I retten forklarte han at ble vekket lørdag morgen og ble fortalt at bilen hans var i bevegelse. Han løp så til bilen, men da «skjedde det noe».

– Han besvimte eller noe, men husker ikke. Han hadde jo nettopp våknet og løpt om lag 200 meter. Litt senere utpå dagen kom politiet fra Alta og tok tiltalte med til blodprøvetaking. Han har ikke kjørt bilen, og det har han sagt hele veien, gjenga tingretten fra mannens forklaring.

Denne forklaringen trodde ikke retten på.

– Retten vektlegger særlig vitneforklaringen til NN da det, etter rettens vurdering, ikke kunne være andre enn tiltalte som har kjørt bilen før den stoppet ved parkeringsplassen.

NN forklarte at han ikke så noen personer komme til bilen.

– Retten fester dermed ikke lit til tiltaltes forklaring om at han kom til parkeringsplassen til fots for så å besvime i en posisjon hvor det ser ut som at han hadde ført bilen, heter det.

Retten dømmer mannen til 24 dager i fengsel, i tillegg må han ut med 10.000 kroner til statskassen.

Han fradømmes også retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode av tre år.