– Jeg tror høstprogrammet vårt vil falle i smak hos de fleste som bor i byen.   City scene har kapret en rekke artister og band i de fleste sjangere denne høsten, sier bookingansvarlig Torgeir Ekeland.

Fortsetter feiringen

– Det meste som skal skje på City scene i høst mot jul er spikret og klart og vi er selvsagt fornøyd med høstprogrammet som er veldig variert, sier Ekeland, som forteller at det hele starter med en aldri så liten feiring av uteplassens 10-års bursdag.

– Vi feiret jubileet så smått under Aronnesrocken, men 8. og 9. september har vi invitert alle som har jobbet for City scene.

Nytt soloprosjekt

Helgen etter håper bookingsjefen at alle som er glad i en vits eller tre ankommer.

– Stand up-komikeren Ørjan Burøe har vært i Alta tidligere, men aldri hos oss, så det blir spennende. Billettene ble lagt ut for salg i forrige uke og basert på interessen virker det som at folk gleder seg, sier Ekelend, som dagen etter har booket et nordnorsk band ved navn Sweet Scarlet fra Finnsnes for de som er glad i rock.

Bing Bang-sjefen

Midtveis i september skal Øystein Greni, bedre kjent som vokalist i bandet Big Bang, framspille sitt nye musikalske prosjekt.

– Jeg tror Big Bang har gjestet bluesfestivalen, men denne gang skal vi få stifte bekjentskap med hans nye soloprosjekt. Han kommer med et stort band i ryggen, så det gleder jeg meg til å høre, sier Ekeland som avslutter september måned med to band på en kveld.

– Trendsettarklubben fra Vadsø som har gjestet Aronnesrocken skal dele scene med et band som heter Beach Of Diamonds. Dette blir en kveld for alle som liker rock og god stemning, mener han.

KOMMER SOLO: Øystein Greni, vokalist i Big Bang skal by på sitt nye soloprosjekt 22. September Foto: Presse

Flytter til kultursalen

Også i år satses det på ølfestivalen som har blitt en tradisjon.

– Det har alltid vært mye folk på ølfestivalen som skal gå av stabelen 6. og 7. oktober, så denne festivalen er en selvfølgelighet når oktober setter inn. Helgen etter flytter vi fokus mot kultursalen med et stort 90-talls party. Antall publikum på disse arrangementene som vi har hatt en rekke ganger trenger et større lokale, så vi har derfor valgt kultursalen denne gang, sier Ekeland.

På scenen denne gang står blant annet 666 som herjet hitlistene med låter som «Alarma» og «Paradox». Fra Nederland kommer Alice DJ som hadde en monsterhitten «Better Of Alone». I tillegg kommer La Cream fra Sverige med «You» og «Say Goodbye» i bagasjen, samt René Dif fra Aqua.

«Fy Faen» og Hanne Boel

– Helgen etter kommer stand up-komikeren Kevin Kildal som vi tror kommer til å selge bra med billetter, sier Ekeland som kan lokke med en godbit for alle som liker soul-sjangeren.

– Høstens program er i hovedsak sydd sammen for studenter ettersom vi først og fremst er til for at de skal ha et godt kulturtilbud, men vi er også til for Altas befolkning og for den voksne delen så har vi derfor booket Hanne Boel. Hun har gjestet bluesfestivalen, men aldri vært hos oss, så dette er en konsert vi har stor tru på vil lokke mange ut, håper bookingsjefen som avslutter oktober med en norsk sommerhit.

– Hkeem og Temur fra Oslo som har herjet i hele sommer med låten «Fy Faen» skal lage liv for studentene. Dette blir en ren rapkonsert med tre herlige gutter på scenen, sier Ekeland.

Glede for Wie-fansen

Mange ble skuffet da den svenske visesangerlegenden Mikael Wiehe måtte avlyse sin konsert i fjor på grunn av sykdom. Det skal Ekeland bøte på i november.

– Han er nå blitt frisk og er klar for turnè. Den planlagte konserten forhåndsolgte masse og vi er veldig glad fort at han tar turen til oss. Det skjer 25. november, lokker Ekeland, som også kan skilte med tromsøbandet Ohmwork, Mikhael Paskalev og Kristian Kristensen i november.