Stylistguruen Jan Thomas har så lenge Frida kan huske vært både en inspirasjon og et forbilde. Nå lever hun ut drømmen som frisørlærling og makeupartist hos Jan Thomas Studio i Oslo.

Først nei

– Jeg søkte faktisk en gang tidligere, da jeg kun var makeupartist. Men da hørte jeg ikke noen ting. Jeg skjønte da at jeg trengte noe ekstra i tillegg og søkte meg inn på frisørskolen Adam og Eva for å bli frisør, forteller hun, om hvordan det hele startet.

Det er nå over ett år siden hun gikk ut av Tone Lise Akademiet som makeupartist – og i mellomtiden har hun assistert for Pudder Agency, jobbet på Oslo Runway og tatt på seg en rekke oppdrag i tillegg til skole.

– Det er også min oppskrift jeg vil dele med andre, sier Frida og forklarer:

– Alt jeg har oppnådd til nå har ikke kommet gratis. Du må kaste deg ut i det og ikke gi opp ved litt motstand. På et tidspunkt hadde jeg flere jobber samtidig som skole. Jeg har jobbet gratis for store stylister og tatt på meg oppdrag. Hele tiden med tanken i bakhodet om at belønningen kommer til slutt. Og det har den.

Peptalk

– Hvordan gikk det andre gangen du søkte?

– Jeg var litt nervøs da jeg dro til studio med søknaden. I hodet mitt tenkte jeg: «Herregud, hva er det jeg holder på med?».  Men med litt peptalk og et lite dytt bak av mamma i andre siden av telefonen, gikk det jo veldig bra, skratter Frida.

– Jeg var på flere prøvedager i etterkant og fikk et veldig godt inntrykk av salongen og kollegene mine. Det var en veldig spennende periode og kanskje mitt alle største øyeblikk så langt da Christopher (daglig leder journ. anm.) sa jeg fikk jobben.

FÅR GJØRE ALT: Frida Aas Strifeldt følger drømmene i hovedstaden. – Når venner er på besøk får de teste hva jeg har lært, ler hun. Foto: Privat

Til nå har Frida vært læring et halvt år. Går alt etter planen, fullfører hun læretiden sin en gang i 2020. Da har hun vært nærmere tre år under vingene til Jan Thomas og de andre ansatte ved studioet.

– Har du jobbet med noen kjendiser?

– Det har jeg, men jeg kan nok ikke nevne noen navn, smiler hun.

– Hvordan er en typisk dag?

– Mye fart og spenning og ingen dag er lik. Noen dager er det photoshoot, andre dager er det full masse å gjøre i salongen. Da kan jeg assistere Jan Thomas og de andre stylistene når de har kunder. I tillegg så har jeg egne modeller og kunder, forklarer Frida.

– Er det noen høydepunkter framover?

– Jeg ser fram til å jobbe på Kjendisgallaen i høst.  Nå skal vi også åpne ny salong på Frogner i oktober, som det blir veldig spennende å få være med på, svarer hun.

God støtte

Frida forteller at hun har vokst mye og lært masse siden hun flyttet til Oslo for to år siden.

– Det er jo fint i Alta. Det er ikke det jeg sier, og jeg er veldig glad i Alta. Men på dette tidspunktet i livet så trives jeg best her.  Jeg har ikke hatt så mye tid til å reise hjem, selv om jeg ønsker det. Fremover håper jeg på at det blir litt oftere.

– Hvordan ser familien på det at du har valgt å flytte så langt unna for å følge drømmen?

– De heier på meg. Det er veldig godt å ha den støtten hjemme og når man litt er «alene» i storbyen, for det har føltes utrygt noen ganger. Hadde noen sagt til meg for noen år siden at jeg skulle jobbe med Jan Thomas, hadde jeg aldri trodd det. I tillegg er det bare en to timers flytur unna, så jeg får ofte besøk fra både venner og familie. Da får de testet selv de nye tingene jeg har lært.

– Hva er planen videre?

– Jeg har en drøm om å bli stylist og jobber mot det målet – Så får vi se hva framtiden bringer, svarer Frida hemmelighetsfullt.