Styret for dagene håper massevis av folk blir med og skaper feststemning på tampen av sommeren når Øksfjorddagan starter opp torsdag. Det kommer litt senere enn vanlig, men underholdning, moro og litt alvor fem dager til ende venter.

– Øksfjorddagan er ikke markedsdager. Det er opplevelsesdager, sier Camilla Nielsen fra styret for paraplyorganisasjonen Øksfjorddagan. Styret binder sammen alle aktiviteter som lag, organisasjoner, enkeltpersoner og bedrifter har planlagt og selv står ansvarlige for.

Camilla Nielsen og Heidi Wang fra styret fremmer slagordet «La bygda blomstre», og forteller at dette påfunnet kommer fra Maria Johansen som har drevet kafè/pub med navnet «Dattera til Larsen» i Øksfjord.

Mange høydepunkter

De hadde en liten tyvstart på arrangementet med «På tur med ordføreren». Spaserturen på fire kilometer gikk til det gamle fiskeværet Andsnes i Loppa kommunem, en hyggelig  friluftsaktivitet som ordfører Steinar Halvorsen, Frisklivssentralen og Finnmark Friluftsråd sto bak.

Fra onsdag til søndag går det slag i slag. Camilla og Heidi vil ikke peke på noen spesielle høydepunkter siden opplevelsesmenyen er så innholdsrik, men festen i samfunnshuset lørdag gleder begge seg til.

– Bandet Superfly har vært i Øksfjord før. De er kjent som partyband med rock og pop fra 70-tallet og til no. De lager mye liv og vi gleder oss til de kommer, sier Camilla. Begge heier også på fotballkampen lørdag mellom indre- og ytre Øksfjord der skillelinja går ved Coop-butikken.

– Siden det er skolestrart. så er temaet «Første skoledag». Det betyr at alle kommer med sekker og penklær, forklarer Heidi.

Ellers vil damene i styret fremheve at programmet innholder noe for alle aldersgrupper. For de unge kan paintballkampen være artig og fiskekonkurransen er viktig å få med seg. Andeløpet i Vassdalen er spennende for både barn og voksne. Eieren av plastanda som vinner racet i elva får med seg en fin gevinst.

SPENNING I FJÆRA: Her i fjæra blir med både quiz og annen moro, forteller Camilla Nielsen (th) og Heidi Wang fra styret for Øksfjorddagen. Jim Gaute Olsen er også medlem av styret. Foto: Anne Mari Aalberg

Allerede onsdag inviterer Pensjonistforeninga til kafé og får besøk av folkemusikkveteranen Einar Eimhjellen fra Sogn og Fjordane. Saniteten har matservering torsdag og på kvelden er det duket for quizpub hos Dattera til Larsen. Fredag holder organist Stephen Jones lunchkonsert i Øksfjord kirke, og på ettermiddagen blir det tradisjonen tru servert seimølja i Vassdalen. På rockeløypa fredag kveld stiller lokale musikere opp og skaper liv i bygda.

Lørdag har Coop lagersalg. Det blir aktiviteter, matservering og salg av gammeldags godteri og sjokolade. Ansvarlige er Ystnes vel. Søndag arrangerer Fagforbundet matdag der folk fra alle nasjonaliteter i bygda får komme med sine spesialretter fra hjemlandet. Etter maten er det godstjeneste og dessert i menighetssalen ved kirka.

– Se oppslag på butikken eller på Facebook for å få med alt som skjer, Camilla og Heidi legger til at ikke alle har gitt beskjed om tid og sted for aktiviteter, men at nyheter kommer fortløpende. De understreker at styret ikke har kapasitet til å ta kontakt med alle lag, organisasjoner og bedrifter for å invitere til å delta med aktivitet, men at alle innspill til trivsel og opplevelser er hjertelig velkommen.

– Inviter venner og slekt på besøk i løpet av Øksfjorddagan, er oppfordringen fra styret for Øksfjorddagan.