Med støtte fra Helsedirektoratet fikk Dagsenteret i Øksfjord en splitter ny bil som gir mye glede for eldre

Tilskudd til dagaktivitet

I vår ble Loppa kommune innvilget støtte til etablering av dagaktivitetstilbud for hjemmeboende eldre og personer med demens. Tilskuddet skulle gi meningsfulle opplevelser og en aktiv hverdag for brukerne. Målet var også å gi brukerne en mulighet til å bo hjemme lengst mulig, og til å avlaste pårørende. Tilskuddet var på inntil 1.318.680 kroner.

Endel er brukt til denne bilen, spesialbestilt med sju seter og enkel innstigning. Den har blitt populær når noen trenger skyss til handling, eller for frakting til den populære samlingsplassen Dagsenteret på Nerstanda omsorgsbolig. Bilen gir også muligheter til kortere og lengre turer.

– I tillegg har vi også fått godstoler, utemøbler og endel nytt utstyr for hjemmetjenesten og dagsenteret, forteller Aud Larsen, som sammen med Inger Johanne Johansen er ansatt for å skape glede for eldre og demente.

FELLESSKAP: På Dagsenteret i Loppa er de opptatt av samhold og felles bespisning. Med ny bil blir det lettere å komme seg til forskjellige aktiviteter. Foto: Anne Mari Aalberg

Aud og Inger Johanne forteller at også privatpersoner og bedrifter gir støtte til aktiviteter og trivsel for eldre i Øksfjord.

Blant annet kom det 1.100 kroner fra en gjeng som var samlet til Fjordtreff, et treff for folk med tilknytning til fjorden. Fiskebruket Wiese og Co har engasjert de eldre med knyttting av sperregarn som brukes til tørrfiskproduksjon på fiskebrukene i Vestre Loppa, og spanderte i tillegg seimølje i vår.  Demensforeningen i kommunen og Frydenbø Øksfjord Slipp og Mekk har også gitt tilskudd til aktiviteter for kommunens eldre.

– Organisten vår kommer hver onsdag og spiller, og fysioterapeuten tilbyr trim for eldre, sier Inger Johanne.

Dro til Nordreisa

Alt av midler som kommer til dagsenteret blir brukt for å glede brukerne.

Med rimelig bussleie og sjåfør på dugnad dro ansatte og brukere på tur til Nordreisa. Der ble det handlet og nytt en god middag før turen gikk tilbake. Ansatte og brukere har brukt penger på å plantet blomster utenfor altanen der dagsenteret ligger.  De har også plantet poteter og urter i potter.

– Ja, vi må si at folk er flinke til å støtte når det gjelder de eldre, understreker Aud og legger til at alle er takknemlige. Ansatte og brukere av dagsenteret har møter hvor de sammen avgjør hva pengene skal brukes til.