– Når Biru Baby står på scenen – de er tre søsken på scenen, der seks av sju er altaværinger, og vi har to honningsvåginger på lyd og lys. De lager et av tidenes største show i Alta. Det var helt spesielt, det var dødsrått. Det kan man bli rørt av. Det er jo derfor vi har denne festivalen, sier festivalsjef Torgeir Ekeland mandag morgen.

Han mener avslutningen med Biru Baby oppsummerte mye av helga.

– Vi drømmer alltid om å gi lokale band den beste spilletida. Det er det hele konseptet vårt handler om. Men det må være et band som klarer å fylle det. Pil & Bue fikk den posisjonen i fjor. Jeg visste at Biru Baby skulle gjøre en bra jobb, men at de skulle gjøre en så bra jobb, hadde jeg ikke tort å håpe på, bekrefter Ekeland.

Færre enn ifjor

Rockefesten er over, og de fleste festivaldeltakere og frivillige har fått sove ut etter mange timers ryddejobb på søndag. I underkant av 2.000 besøkende var på rocken både fredag og lørdag.

– Folk har storkosa seg, vi har fått masse gode tilbakemeldinger hele tida. Folk har vært så fornyde med festivalområdet og innholdet, forteller festivalsjefen.

– Men det var færre besøkende enn i fjor?

– Ja, det var vi forberedt på. Vi følte vi hadde et godt program. Moillrock etterfulgt av Kakkmaddafakka, ja, hele lørdagen, med Biru Baby til avslutning. Men det er klart at ingen av disse er på VG-lista som fjorårets Julie Bergan. Da var det mer folk på det meste, men i år var mange folk der lengre, slår Ekeland fast.

Største navn

– Kakkmaddafakka og Datarock er kanskje de bandene som har størst internasjonal suksess. Lokalt er de ikke like store, likevel kommer folk. Det viser at folk stoler på Aronnesrocken. Da blir jeg så glad og lykkelig. Det er dette vi har jobba i årevis med å få til, sier han videre.

For Rune Suhr Berg var det litt skuffende at ikke flere kom:

– Musikalsk har det vært mange høydepunkter. I fjor hadde vi over 3.000 mennesker innom. I år  har vi ikke hatt A-listede headlinere, og da kommer ikke familiefolket. Det var litt skuffende, sier Rune Suhr Berg.

God omsetning

Han forteller om god omsetning i bar og matsalg, og mange handlet effekter. Den nye handlegata var definitivt en suksess. De endelige økonomiske resultatene vet de ikke ennå.

– Nå har vi konsentrert oss om å rigge ned. Det var så bløtt i området at vi skal la det få tørke litt før vi tar resten, sier han.

Rockeledelsen berømmer de frivillige:

– Mange har jobbet veldig mye for Aronnesrocken. Søndag var vi 50-60 mann som pakket ned, rullet sammen våte teltduker, ryddet og ryddet i seks-sju timer. Da var alt pakket ned, forteller Rune Suhr Berg.

Nå skal de bruke det neste året på å videreutvikle Aronnesrocken enda mer.

– Vi vil satse enda mer på Ungrock. Amfi var fornøyd, artistene fornøyde. Ja, det blir definitivt Aronnesrocken neste år også! slår Torgeir Ekeland fast.