I går feiret City Scene 10 år. Å kombinere bursdagsfesten med den tradisjonelle kick-off-konserten for Aronnesrocken var bare rett og rimelig. Aronnesrocken er mer enn to heidundrende flotte kvelder på sletta i skogen hver sommer, og helt siden starten i 2007 har City Scene vært arena for Aronnesrockens arrangementer resten av året, som Hyllest til norsk rock, Romjulsrocken og Tribute Nights.

Først pop, så rock

Nykomlingene i trioen Isák fikk æren av å varme opp for kveldens headliner og store trekkplaster, Dagny. Ella Marie Hætta Isaksen & Co fikset dette med glans og sto mer enn stødig på egne ben. Å la kveldens definitivt største stjerne, Dagny, opptre som nummer to av fire artister på programmet var et særdeles sympatisk trekk av de programansvarlige på en konsertkveld før en arbeidsdag. Tromsø-artisten ga en feiende flott konsert relativt tidlig på kvelden.

HURRA FOR DEG: Daglig leder for Studenthuset City Scene, Jonas Bertelsen Apeland (til venstre), serverte kake og brus til alle som kom. Musikere ved å sette pris på City Scene. Fra venstre: Kristoffer Karjalainen, Ella Marie H Isaksen, Daniel Eriksen, Hanne Krogh-Reinsnes og Ida Iki. Foto: Bernhard Hienerwadel

Energi

Klokka 23.15 var det sengetid for streitingene. For den harde kjernen av Altas rockeentusiaster derimot er en senkveld med Pil & Bue og Moron Police som en Tesla ladestasjon som gir rekkevidde til tidlig søndag morgen. Publikumstallet ble halvert, men foran scenen var det liv og røre helt til siste riff.

Petter, selvsagt

Ingen har stått oftere på scenen i Altas rockestue nummer 1 enn Petter Carlsen (solo, Pil & Bue, Damage Inc, Trasi Dåli), og det ville vært synd om ikke heltidsmusikeren fra Midtbakken sto på programmet når stedet skulle feires. Petter kom til City Scene rett fra Varangerfestivalen, med et fett stipend i baklomma. Det var det den råe og røffe utgaven av artisten publikum fikk oppleve, i duoen Pil & Bue, og konserten var forrykende.

Moromenn

Fjerde og siste band ut var sørlandsbandet Moron Police, som opptrer på City Scene også sent i kveld og anbefales til alle som digger uhøytidelig rett-frem-rock levert av villstyringer som kan håndverket. To av bandets medlemmer er for øvrig også i aksjon på Europrisscenen på sletta tidligere i kvelden –  da i det kritikerroste bergensbandet Major Parkinson.

FRIVILLIG OG FAN: De frivillige er ryggraden i hver festival, noe musikerne vet å sette pris på. Ekstra festlig for artistene, som Moron Police, blir det når de frivillige er blodfans – i dette tilfellet Bjarne Gedrath (midten). Foto: Bernhard Hienerwadel

– Var med fra starten i 2007

– Vi var bare 18 år og gikk på videregående skole. Selvsagt ville vi være med når City Scene skulle åpnes med brask og bram, men stedet hadde 20 års aldersgrense. Løsningen var å jobbe frivillig der, sier Lotte Bellika og Terese Steien som husker kvelden torsdag, 16. august 2007 veldig godt. I går kveld var de på City Scenes 10-års-jubileum, sammen med Thomas Gladsø. Også han var med på starten, men som ansatt.

– Aller første band ut var Kru-bandet med Tore Grøtte, Ottar Pettersen, Rune Suhr Berg, Knuppen, Eirik Aune Hansen og Torgeir Ekeland. Jobben vår gikk ut på å bære ting og tang, samle inn glass, rydde og koste. Vi var veldig, veldig flinke, ler Terese og Lotte.

HAR DU PRØVD THOMAS? Lotte Bellika (til venstre) og Terese Steien var frivillige på City Scenes åpningsdag, under ledelse av Thomas Gladsø som fortsatt er ansatt på Studenthuset City Scene Foto: Bernhard Hienerwadel