– Aronnesrocken er svært stolte av å endelig kunne bekrefte at Altas egen popkomet er klar til innsats, opplyser Rune Suhr Berg. Lørdag klokken 18.30 slipper han til.

– Jeg legger opp til å spille fem låter og håper på godt oppmøte, sier Eirik til Altaposten.

Nyttig erfaring

Eirik er i full gang med forberedelsene til Melodi Grand Prix jr. og har nylig vært på leir for å bli kjent med de andre deltakerne, men i løpet av sommeren har unggutten fått oppdrag hos både Alta Soul & Blues og Sørøyrocken. Nå blir det Aronnesrocken i tillegg, så det betyr nyttig erfaring. Både sammen med AkuttTeateret og under UKM har han fått utvikle seg.

– Jeg er glad for å få sjansen. Jeg tenker ikke at jeg går på scenen for å øve. Jeg gleder meg til å underholde for de som kommer, og så har jeg jo i bakhodet at det er fint å få erfaring, forklarer Eirik.

Første gang som 11-åring

For Aronneserocken er han ikke helt ny.

– Han debuterte på Aronnesrocken i 2014 som 11-åring. Nå er han blitt 14, skriver masse egne låter og har fått seg et solid band som backer han opp live. Tilbudene om spillejobber på festivaler og events i Finnmark hagler inn, og vi er svært glade for at han også tar seg tid til å spille på Aronnesrocken igjen, påpeker Suhr Berg.

Eirik skriver nå poplåter på Alta-dialekt og får det til å låte kult, vakkert og fengende.

– Altafolk; her får vi servert nok en artist som vil plassere Alta på kratet og gjøre oss stolte i mange år fremover. Ikke bare mora, heter den i den humoristiske anmodningen fra Suhr Berg.

Eirik forteller at han var med på Gigant som 11-åring og fikk dermed muligheten på scenen.

– Dette er selvfølgelig noe helt annet. Nå skriver jeg låter selv og står på. Da er det hyggelig å  bli booket til festivalene, sier Eirik.