I forbindelse med musikkprosjektet Gigant som startet på Huset (ungdommens hus) i dag, så skal Geir Bratland holde et foredrag om sin musikerkarriere.

Gratis foredrag

Det skjer onsdag klokken 12.45 på Huset.

– Alle som vil kan komme, det er nemlig helt gratis og et åpent arrangement, lokker Eirik Aune Hansen som er musikkansvarlig på Huset.

– Jeg skal blant annet snakke litt om hva jeg har gjort og gjør, samt hvordan det er å være musiker på heltid, sier Bratland som deltar på Gigant som studioprodusent.

Spiller gjerne i Alta

Han er til vanlig synthist i bandet Dimmu Borgir. Han har tidligere spilt i band som Satyricon, Apoptygma Berzerk og The Kovenant. I tillegg har han turnert med blant annet Morten Abel. I februar skal han på en treårig verdensturne med Dimmu Borgir.

– Det er faktisk første gang jeg besøker Finnmark, så bare det er kult. Dette Gigant-prosjektet virker utrolig bra, så det skal bli kult å få jobbe med unge musikere, sier den kjente musikeren som mimrer litt om hva som fikk han i gang med å begynne med musikk.

– Da jeg vokste opp i Ballangen som unggutt var det et gammelt orgel hos mine foreldre som fikk meg i gang med å holde på med musikk, så dagens ungdom har virkelig store muligheter med tanke på Gigant og alt utstyret som de har tilgjengelig.

– Lyst å spille i Alta med Dimmu Borgir?

– Jeg skulle gjerne spilt her, men så langt har det rent økonomisk ikke forsvart seg, men man vet aldri, smiler den kreative musikeren som spiller på store scener over hele verden.