– Det handler vel egentlig mest om å bare bestemme seg for å starte forberedelsene, og ikke minst å fortelle andre at man skal delta. Da er det ingen vei tilbake, sier Trond Hanssen med et smil.

Banksjefen i Sparebank1 har sett kameraten Frode Rønquist sykle Offroad Finnmark 300 to ganger. I år sykler de sammen og målet er å fullføre på 30 timer.

– Jeg sa vel tre ganger til Frode at neste år skal jeg sykle 300-kilometeren uten at jeg fulgte opp lovnaden. Etter fjorårets ritt sa han at nok er nok, og nå skal det endelig skje, sier Hanssen som torsdag ettermiddag starter ut på Finnmarksvidda sammen med Rønquist og hele 85 andre lag.

– På tide

Rønquist er fornøyd med at Hanssen endelig er klar.

– Det er på tide, men veldig bra at han endelig holder ord. Han har trent bra og er den sterkeste av oss, så jeg må nok sykle foran for å holde farta litt nede, sier Rønquist.

– Jeg er kanskje sterkest i bakkene, men så er Frode sterkere på andre ting. Over en distanse på 300 kilometer så jevner det seg helt sikkert ut, svarer Hanssen og legger til med et smil:

– Det er utfordrende med så mye trening kombinert med jobb og familie. Jeg mener selv jeg har klart det fint, men så er det ikke sikkert fruen er enig.

Kun obligatorisk pause

I løpet av de 30 timene de har som mål å bruke på turen blir det ikke mye hvile.

– Vi har lagt en plan om å kun hvile de obligatoriske fem minuttene på hvert sjekkpunkt og den obligatoriske timen vi må ta på ett av sjekkpunktene. Men det sies at løypa er tøffere i år enn i fjor, noe man forøvrig hører stort sett hvert år, så det blir spennende å se, sier Rønquist.

I løpet av sommeren har de hatt utallige treningsturer og har syklet hele distansen de nå skal gjennom. For halvannen uke siden fikk de endelig sett traseen fra Alta til Masi som går over områder de kun hadde opplevd fra scootersetet vinterstid.

– Vi hadde en fantastisk tur og vi håper det blir like fantastisk nå som vi sykler med startnummer. Vi har fått syklet gjennom hele løypa og vet hva som venter oss. Det eneste vi ikke har prøvd er steget opp på seierspallen, avslutter Rønquist med et smil.