– Den første uka etter ulykka var situasjonen ganske dårlig. Jeg hadde brudd i nakken og den ene armen var det ikke liv i på nesten 14 dager. Men det kunne gått så veldig mye verre.

Den råsterke 66-åringen Arnulf Nilsen skadet seg stygt da han kjørte av veien under et sykkelritt på Kviby i slutten av juni. Han ble fraktet direkte til sykehuset i Tromsø med helikopter.

– Jeg var på sykkelen igjen for en uke siden, men kun på asfalt, sier Nilsen som hadde planer om å delta på to ritt under sykkelfestivalen som pågår i Alta og Vest-Finnmark i disse dager.

– Jeg er fortsatt veldig stiv i nakken og må være forsiktig. Så jeg skal enda vente litt til før jeg tar turen utenfor asfalten, legger han til.

Med igjen neste år

Han hadde i utgangspunktet ment å sykle lørdagens OF150. Så kom Tor Oskar Thomassen, hans lagkamerat gjennom mange år, og fristet med en lengre distanse.

– Tor Oskar hadde lyst å sykle 300-kilometeren, så jeg takket ja til det. Jeg var i veldig god form før ulykka og planen var derfor å sykle både 150-kilometeren og 300-kilometeren, sier han.

Slik gikk det ikke. Helgas OF150 måtte han se fra sidelinja og i morgen starter Thomassen ut på 300-kilometeren med en ny makker. For Nilsens del satte ulykka i juni alt på vent, men han har stor tro på at han ikke er ferdig med Offroad Finnmark.

– Jeg ser det som meget sannsynlig at jeg er med neste år. Jeg skal i første omgang sikte meg inn på 150-kilometeren.

Kjente på stemningen

Tirsdag var han til stede i gågata både når dame- og mix-klassen startet ut på 700-kilometeren og da herrelagene fulgte på seks timer senere.

– Det er fint å være til stede og suge litt på stemningen, sa han mens han gikk og ønsket deltagerne god tur.

I tillegg til noen sykkelturer på asfalt går det nå på opptrening i styrkerommet.

– Det så stygt ut en stund, men det går gradvis bedre. Å sykle i naturen er fantastisk og jeg gleder meg til jeg igjen kan ta fram offroadsykkelen, avslutter den normalt meget spreke 66-åringen.