Garden er partiets kvinne både i kommunestyret og i formannskapet.

–  Jeg skal studere, men vil fortsatt ha adresse i Loppa. Så langt som mulig skal jeg ivareta de vervene jeg har, sier Garden, som også er styreleder i Loppa Boligstiftelse. Nå satser hun på hjemreise for å kunne delta i møtesammenheng.

Unngår permisjon

–  Vi får tilsendt møteinnkalling i god tid i forveien, slik at vi også kan planlegge reisen. Det kan bli dyrt for en fattig student å reise att og fram, men som student har jeg en del rettigheter, og slik jeg forstår det vil kommunen bidra til å dekke utgifter til hjemreise, sier hun.

Siden Ronja ikke har meldt flytting fra Loppa, trenger hun heller ikke søke permisjon fra vervene sine. Gruppeleder Fabrice Caline er Gardens partikollega i kommunestyret, og Garden sier at de to har snakket om saken.

Jobb avgjør

– Jeg skal gå vernepleier, en treårig bachelorutdanning, sier Ronja, og sier at dersom hun havner i en situasjon hvor hun må velge flytting, så vil Fabrice og de andre i Senterpartiet bli de første som får vite om det.

– Jeg trives godt i Loppa, men som nyutdannet vil det kanskje være spennende med andre jobber enn det som tilbys her. Men det er uansett en god stund til, sier hun.

– Nå gleder jeg meg til å påkoste hodet litt ny kunnskap, sier studenten.