Kveita som beit på Lillian Westgårds krok overrasket både fiskeren og vekta under årets fiskekonkurranse i Langfjordbotn, som er en del av Langfjorddagan som er kommet skikkelig igang.

Juksa ble tung

Vekta var nøyaktig nok den ned til minste gram, men den kunne bare måle inntil 12 kilo. Det ble for lite da Lillian (67) kom med vinnerfisken.

– Plutselig stoppet snøret. Juksa ble skikkelig tung. Jeg klarte ikke å holde og overlot det hele til min sønn Tor Einar, forteller Lillian Westgård.

Tor Einar er ingen smågutt, og måtte bruke kreftene for å dra kveita til overflaten og få den opp i båten

– Det var overraskende tungt, men veldig morsomt, sier han og er stolt på morens vegne.

ALLTID PÅGANG: Redningsselskapets Elias-båt er alltid populær blant de yngste, og alle fikk tur på fjorden. Foto: Ole Magnus Rapp

Kveita på +12 kilo vant fiskekonkurransen som innledet årets Langfjorddagene. Neste fisk på resultatlisten var en torsk på 3,5 kilo som Albertine Furu fikk på kroken. Premie for minst fisk fikk Sigve Wilhelmsen med en «rugg» på fem gram.

I tillegg til torsk og kveite ble det tatt både sandskrubbe, steinbit og hyse.

– Det viktigste er at alle som deltok hadde en fin stund på fjorden eller flytebrygga. Arrangementet ble svært vellykket, spesielt på grunn av godværet, sier Knut Arne Mikalsen i Langfjordbotn jeger og fisk, som arrangerte fiskekonkurransen sammen med Finnmarkskollektivet mandag.

FIN FANGST: Kristianne Beldo jobber daglig med lakseoppdrett, og hadde fiskelykke med både flyndre og torsk i fangsten. Foto: Ole Magnus Rapp

Det ble servert fiskesuppe, pølse, brus og kaffe, og mer enn 100 interesserte møtte opp. De fleste deltok i konkurransen, og nesten alle fikk napp.

Godværet fristet til mer enn fisking. Redningsselskapets maskotbåt «Elias» var tilstede og de yngste sto i kø for åp få en tur på fjorden, med redningsvest på selvsagt.

Flere badet i sjøen, mens snøen ennå ligger solid i fjellet.

– Ikke særlig varmt, men forfriskende deilig, sa Adrian Nilsen og Mads Kramvig etter en frisk dukkert.

Langfjorddagene har også i år et tett og variert program. Mandag kveld var mange samlet i Samfunnshuset for å høre den samiske artisten Elin Kåven opptre med bygdas egen Øystein Myrvoll som enmannsband, en rolle han absolutt mestret.

HARDFØRE: Mads Kramvig og Adrian Nilsen tok seg en forfriskende dukkert. Foto: Ole Magnus Rapp