Bedriften støper betongelementer, kumringer og rør på hardingen i Aronneskjosen. Selskapet doblet omsetningen fra 2015 til 2016 fra 96 millioner til 178 millioner kroner. Eierne av fabrikken kunne hente ut 9,3 millioner kroner i utbytte – og samtidig overføre to millioner til styrking av selskapets egenkapital.

– Det ble et bra resultat for 2016 og vi er fornøyde med det, kommenter direktør Olav Jørgensen. Selv om driftsresultatet ikke er som rekordåret 2014, er det fantastiske tall i lokal målestokk.

Arkiv Foto: GODT FORNØYDE: Direktøren ved Jaro AS, Olav Jørgensen, er godt fornøyd med resultatet i 2016, som ga et kjemperesultat for eierne.

Tre eiere

Jaro AS har tre eiere med tilnærmet lik eierandel. Roald Johansen Invest AS og Jan Opgård Invest AS eier begge 32,99 prosent av selskapet, mens Loe Betongelementer har 34,02 prosent eierandel. Dette selskapet omsatte for 455 millioner kroner i 2016 i samme type marked, men sørpå i Hokksund-området.

De siste fire årene har eierne kunnet ta ut fra mellom 11,8 til 1,7 millioner i utbytte. Totalt utbytte de siste fire årene beløper seg til 31,8 millioner kroner.  I bransjen øker posten for vareforbruk proporsjonalt med produksjonsvolumet av elementer som blir produsert. Lønningene har økt fra 20,6 millioner kroner til 28,1 millioner kroner.

Terngte flere

At lønnsposten har økt såpass mye har sammenheng med ordretilgangen, forklarer Olav Jørgensen. For med 2016-omsetningen på 178 millioner kroner måtte det flere hender i arbeid.

– Vi hadde helt opp i 55 ansatte på det meste, men i et normalår ligger ved mellom 45 og 50 årsverk, sier Jørgensen.

I regnskapet for Jaro AS går det fram at selskapet har 42 ansatte, men akkurat nå kan de alle puste en smule ut  etter gode tider. Det er fellesferie til 7.august, er den hyggelige beskjeden man får på telefonsvarer der i gården. Olav Jørgensen er også på ferie, men han tar seg likevel tid til å svare på lokalavisas spørsmål.

Ordresituasjonen

– Hva er årsaken til den store forskjellen mellom 2015 og 2016 i omsetning?

– Det har sammenheng med at det svinger veldig mye i ordresituasjonen. Det kan bety en omsetning på 90 millioner kroner det ene året og 180 året etter, dette avhenger av markedet, sier direktøren.

Han forteller at også 2017 ser greit ut.

– Det vil si at det blir et alminnelig bra år, men mer normalt produksjonsvolum. Det blir bra, slik det ser ut nå, avslutter Jaro-direktøren.