Denne uken fikk ni barn i alderen seks til ni år oppleve at dans er en allsidig kunstgren.

– Herlig

– Dette er veldig veldig gøy. Jeg elsker å danse, så dette er jeg glad for, sier Marin Nyvoll på syv år.

Hun er en av ni jenter som denne uken har deltatt på et Alta kommunes sommertilbud som har dans og lek som hovedfokus.

– Vi skal på campingtur i dag, så kanskje må vi danse og vise litt av hva vi har lært, smiler Mille på ni år, som er storesøsteren til Marin.

Roser kommunen

Pappaen til Marin og Mille, Johny Nyvoll, setter også stor pris på sommertilbudet.

– Jentene spiller piano på vinteren og er veldig også glad i dansing, så dette er midt i blinken for vår familie, så stor takk til kommunen som har fokus på slike sommerlige kulturtilbud for barn , roser han.

– Allsidig kunstgren

Lisa Pedersen og Live Moen Johannessen, som begge har en bachelor i musikal fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo, sier kurset har fokus på musikaler.

– I fjor hadde vi danseskole for litt eldre ungdom og i år hadde vi lyst å lære opp den yngre garde. Det er dessuten alt for lite kurs og informasjon om musikaler for barn i Alta, så vårt fokus i år har vært å vise ungene at det å være musikalartist er en veldig allsidig kunstgren hvor man må kunne både synge, danse og være skuespiller, sier Moen Johannessen.

– Så er det så fint at vi fikk lov å ha kurset her på Huset (Ungdommens hus), for da får ungene også oppleve at dette huset har masse aktiviteter, slik at når de blir eldre vet at Huset er et trygt og kreativt sted, skyter Pedersen inn.

Elsker dans

Småbarnsmamma Cecilie Småvik-Jensen er glad for at hennes barn fikk lov å delta.

– Jeg har to jenter som har deltatt hele denne uken. De er seks og åtte år og de har virkelig hatt det gøy. Begge har også holdt på med magedans og deltatt på flere tilbud i regi av kulturskolen, så de elsker å utfolde seg på dansegulvet, roser hun mens jentene øver på en dans fra musikalen Løvenes Konge.

– Veldig flott at så mange barn ville være med og det viser også at danseaktiviteter er noe de minste setter stor pris på. Dans er også en fin måte å lære seg å bli fokusert. Det å være i aktivitet er jo sunt for alle, sier de  unge danselærerne fra Alta mens ungene maser om å få lære mer.

– DE ELSKER DET: Cecilie Småvik-Jensen sier døtrene Ranja (6) og Bella (8) har satt stor pris på å lære nye dansetrinn. Foto: Reiulf Grønnevik