Det trodde imidlertid ikke tingretten på, og dømte mannen i 40-årene fra Kautokeino til 18 dager betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Han er i tillegg dømt til å betale en bot på 12.000 kroner, samt fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på åtte måneder.

Bakgrunnen for dommen er at mannen 17. august i fjord i Porsanger ble målt til 104 km/t i 60-sonen ved Skoganvarre.

Kun delvis skyldig

Tiltalte har forklart at han og kona var på tur da de ble stoppet av politiet. Like før de ble stoppet hadde kona sagt at det var 60-sone, og tiltalte hadde slakket ned farten.

– Tiltalte er av den oppfatning at målingen er uriktig da kona hadde sett på speedometeret at han kjørte i 80 km/t, og dessuten ville han ikke klart å bremse ned da politibetjenten hoppet på veien dersom han hadde kjørt i 104 km/t, heter der.

Det fester ikke retten lit til.

– Det vises til at forklaringen virker konstruert og tilgjort på en sådan måte at tiltalte skal unngå strafforfølgelse etter tiltalen, bemerket retten og viste til politiets vitneforklaring.

Sikkerhetsmargin

Politibetjenten som vitnet forklarte for retten at lasermålingen viste at tiltalte kjørte i 104 km/t i 60-sone, og at det er lagt inn en sikkerhetsmargin på 4 km/t i målingen. Videre forklarte han at at målingen ble utført forskriftsmessig da det ble utført tester av måleapparatet både før, under og etter målingen. Måleapparatet er også kontrollert av Justervesenet.