20 år har gått siden beboerne i Saraveien i Alta fikk den lokale lekeplassen jevnet med jorda. Den gang ble Ulf Ragnar Tangen og naboene informert av Alta kommune at det skulle avsettes en ny tomt via makebytte, med det formålet at en ny lekeplass skulle på plass.

Spoler man frem til 2017 igjen, så er en ny generasjon på vei inn i gata. De unge overtar husene, nye hus kommer til, og det er igjen barn i gata. Men en lekeplass må de se langt etter.

– Jeg var selv med på å bygge den gamle lekeplassen for 20 år siden. Men så ble apparatene ulovlige, og ble dermed fjernet fra eiendommen de sto på. Det ble samtidig avsatt en tomt til den nye lekeplassen, Siden den gamle ble fjernet, sier Ulf Ragnar Tangen.

–  Nå bygges det hus i området, og jeg er redd for at at lekeplass-tomta skal gå med i dragsuget når alle de nye husene kommer til, sier han.

Spurte kommunen

Maiken Tangen, datteren til Ulf, har gjentatte ganger forsøkt å få en avklaring fra kommunen.

–  Vi ønsker å vite framtidsplanene for å få bygget en lekeplass der det var avsatt tomt. Det bygges nye hus, og det er mange barn i gaten som har lang vei til nærmeste lekeplass, skriver hun i et brev til Alta kommune.

– Området i Saraveien er nokså skjermet. Alternativet blir å reise ut av nabolaget, og det kan bli langt. Det er derfor vi har lyst til å få en lekeplass, siden det blir så mye barn i området, sier  Ulf Ragnar Tangen til Altaposten, og legger til at kommunen burde sagt hvilke planer de har, eller om det hele er skrinlagt.

Gamle planer

Avdelingsleder for Park og idrett i Alta kommune, Per Erik Bjørnstad, sier til Altaposten at det hele har en naturlig forklaring. Det er nemlig slik at i de eldre reguleringsplanene ble det avsatt områder, men ikke midler til å følge opp. Dette er noe Alta kommune er klar over, og jobber med.

– På plankartet er det satt av til friområde/grønnstruktur som Tangen nevner. Det er nok sikkert rett at det skal være lekeplass der, sier Bjørnstad og legger til at det er mange tilsvarende områder i eldre reguleringsplaner.

– På bakgrunn av henvendelser har vi vært i dialog, blant annet med beboerne i Mobrinken i Tverrelvdalen, hvor vi er i gang nå. Men det er investering som det må settes av midler til og planlegges innkjøp til.

Avdelingsleder Per Erik Bjørnstad på Park og idrett i Alta kommune. Foto: Arne Hauge / arkiv

– Men 20 år?

– Tidligere var det slik at man satte av arealer, men ikke penger. Det har vi fått orden på nå de siste 7-8 årene, slik at det er en kobling mellom det å sette av penger og det man regulerer. Vi har mottatt henvendelsen fra Saraveien og gjør det en del av planleggingen mot neste år, forsikrer Bjørnstad.