Mens Thomas Båtnes Braaten har styrt Alta IF til en råsterk andreplass i PostNord-ligaen avdeling 1, har Ida Sønvisen Suhr vært forsvarssjef for BUL i 1. divisjon. Det nyopprykkede damelaget fra Bossekop er på åttendeplass, og har én kamp til gode på lagene foran på tabellen.

Leder med fire «poeng»

A-sporten opererer med en 3-2-1-børs på alle Alta IF- og BUL-kamper denne sesongen. Vi gir tre stjerner til lagets beste og henholdsvis to og én stjerne til andre som har prestert godt ute på banen.

For Alta IFs del er det altså midtstopper Thomas B. Braaten, som vendte tilbake til Finnmark etter eliteserie- og 1. divisjonsspill med Bodø/Glimt, Hønefoss og Ullensaker/Kisa foran årets sesong, som har tatt kommandoen. Han fikk tre stjerner da Alta IF slo Raufoss i siste kamp før ferien, og har nå 17 totalt. Keeper Daniel Rojas følger nærmest med 13, mens tvillingbror Vegard B. Braaten har ni stjerner.

– Jeg synes det har gått bra så langt i år. Man merker at nivået er høyt, og vi møter gode lag omtrent hver eneste uke. Det er vel kun mot Vålerenga 2 borte at vi har vært klart bedre enn motstanderen. Resten av oppgjørene har vært jevne, der flere av kampene har blitt avgjort i sluttminuttene. Å være helt der oppe nær halvveis i sesongen er en bra prestasjon av laget, fastslår Braaten som gjennomførte egentrening i form av en fjelltur da A-sporten snakket med han.

Få baklengsmål

Han trives godt i den nye 3-4-3-formasjonen, der Braaten ligger ytterst til venstre av de tre stopperne. Samarbeidet med kaptein Mats Frede Hansen og Øyvind Veseth Olsen har fungert bra. Laget har sluppet inn 11 mål på de 12 første kampene, og det er bare Skeid (8) og serieleder HamKam (10) som har vært bedre defensivt i vårsesongen.

– Vi har mye folk i områdene der kampene avgjøres, og det er alltid bra. Tre bak har fungert bra så langt, og vi blir jo fem når kantene trekker ned. Da kan vi som spiller i midtforsvaret støte ut på angrepspsillerne uten å være redd for at det blir store rom bak oss, forteller han.

Braaten legger ikke skjul på at det er ting han og lagkameratene ønsker å forbedre.

– Vi har et ønske om å styre kampene i større grad. Med så eksplosive angripere som vi har er det naturlig for oss å satse på kontringer og raske angrep. Men vi må bli flinkere til å holde på ballen for å skape en bedre balansegang. Det er noe vi jobber mye med, avslutter forsvarssjefen i gult og blått.

Tett bak Ida

Hos BUL-damene er tverrelvdalingen Ida Sønvisen Suhr som har høstet flest stjerner med sine 11. Når ti kamper er unnagjort står keeper Irene Pettersen, stopper Ida Grubben og toppscorer Runa Lillegård (sju scoringer) oppført med åtte stjerner.

– At man er på topp på denne lista betyr vel at man har prestert jevnt bra så langt i sesongen, men det er også noe jeg ønsker å gjøre i min posisjon som en av de mest rutinerte på laget. Så nå jeg kose meg på ferie med god samvittighet, sier en ferierende Ida Sønvisen Suhr når hun på telefon til Barcelona får høre at hun topper børsen i lokalavisa.

– Jeg tror nok at de fleste som er involvert både i Alta IF og i vårt lag synes det er artig med denne børsen og spesielt for de unge kan det være fint å oppleve slike tilbakemeldinger, legger hun til før hun beskriver lagets vårsesong på denne måten.

– Vi har tatt mange poeng både hjemme og borte og skal si oss fornøyd med vårsesongen. Midt på tabellen er ok, og i den anledning må jeg påpeke at vi mangler tre poeng siden den ene hjemmekampen er utsatt, sier hun med et smil før hun fortsetter:

– Vi har som nyopprykket lag stort sett opplevd tette og spennende kamper. Jeg skulle gjerne hatt poeng også fra den siste kampen, men etter å ha sett kampen på video innser jeg at vi tapte mot et bedre lag. Sola og varmen i Barcelona har derimot gjemt bort skuffelsen, sier hun og tenker slik om fortsettelsen:

– Så lenge vi presterer det nivået vi har inne så er det greit og det synes jeg vi har gjort så langt i sesongen. Vi satser på at vi fortsetter i samme spor og at høsten blir like morsom som vårsesongen, avslutter hun.

Stjerner Alta IF herrer:

Thomas B. Braaten 17

Daniel Rojas 13

Vegard B. Braaten 9

Felix Adrian Jacobsen 7

Christian Reginiussen 7

Magnus Nikolaisen 5

Runar Overvik 5

Dag Andreas Balto 3

Makhtar Thioune 3

Mats Frede Hansen 1

Eirik Lund Holm 1

Øyvind Veseth Olsen 1

Målscorere Alta IF herrer:

Vegard B. Braaten  10

Christian Reginiussen 4

Dag Andreas Balto 2

Magnus Nikolaisen 1

Øyvind Veseth Olsen 1

Mats Frede Hansen 1

Stjerner BUL damer:

Ida Sønvisen Suhr 11

Ida Grubben 8

Runa Lillegård 8

Irene Pettersen 8

Oda Lillegård 6

Johanne Bjørnå 4

Therese Vollan Kristensen 4

Amanda Sørensen 4

Guro Bell Pedersen 3

Ann Solbritt Logje 2

Eline Hegg 1

Benedicte Elise Dahl 1

Målscorere BUL damer:

Runa Lillegård 7

Guro Bell Pedersen 2

Ida Sønvisen Suhr 2

Ann Solbritt Logje 2

Therese Vollan Kristensen 1

Eline Hegg 1