Mannen i 20-årene ble denne uken dømt i Alta tingrett for en rekke forhold.

  • To tilfeller om ruspåvirket kjøring.

  • Ett tilfelle å for å ha kjørt uten lovlige kjennemerker ved kjøring.

  • Ett brudd på legemiddelloven.

  • Ett brudd på våpenloven.

I tiltalen heter det blant annet at han var siktet for befatning med 148 gram hasj og 55 gram amfetamin ved et tilfelle, og 90 gram hasj ved et annet tilfelle. Ved et tredje tilfelle, skal mannen ha oppbevart ni gram amfetamin ved en privatadresse i Alta.

  • I retten ble dette endret til å gjelde 54 gram hasj og 3,87 gram amfetamin.

Videre heter det at mannen har kjørt personbil, til tross for at han var påvirket av legemiddelet pregabalin, amfetamin og MDMA. Mannen har også ifølge tiltalen kjørt en bil uten at denne var registrert og påsatt lovlige kjennemerker.

Mannen har erkjent forholdene.

90 dager

– Samlet sett finner retten at utgangspunktet for fengselsstraffen for lovbruddene er 120 dagers fengsel. I formildende retning har retten vektlagt at tiltalte på stedet har erkjent straffeskyld.  Etter en samlet vurdering finner retten derfor at fengselsstraffen setter til 90 dager. Varetekt på 43 dager kommer til fradrag. Vilkårene for at at domfelte fradømmes retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for alltid er oppfylt.

– Domfelte dømmes videre til å tåle inndragning av et elektrosjokkvåpen. Domfelte har også samtykket til dette, heter det.