Altaposten har vært i kontakt med faren til en av de to elvevaktene som veltet med kano og havnet i vannet i Nedre-Sierra i helga. Det ble i Altapostens artikkel lørdag nevnt at mannen skulle skrives ut fra Hammerfest sykehus søndag, men det viser seg i dag at han har blitt sendt videre til Universitetssykehuset i Tromsø for videre oppfølging.

– De tre faktorene; at han har vært nedkjølt i 20 minutter, anstrengelsene han hadde da han kjempet for livet, og at han har svelget vann, gjorde at det ble besluttet at han skulle følges opp i Tromsø, sier faren.

Kjempet for livet

Ulykken skjedde i Nedre-Sierra, i en kulp med nærmere 16 meters dybde og med virvelstrømmer.

–  Han havnet i virvelstrømmen, og tre ganger ble han dratt fire-fem meter ned, før han kom opp igjen. Alle som har vært ved den strømmen vet hvordan det normalt sett går hvis man havner der, sier faren.

– Redningsvesten og den gode innsatsen fra ALI var nok det som reddet livet hans, sier faren.

Han berømmer derfor den eldre vakten, som ringte videre til ledelsen i ALI, og satte i sving de tre elvebåtene som reddet sønnen.

Evalueres

ALI-sjef Tor-Erland Nilsen er ordknapp overfor Altaposten rundt spørsmål om sikkerhet og rutiner, etter helgens hendelse. Til Altaposten sier han at første prioritet er å ta seg av de pårørende.

– Vi er nå i en fase hvor vi må ta vare på de pårørende, og ber om forståelse for det. Det er en del som trenger å få informasjon og prate om det som har skjedd.

– Hva skjer nå konkret?

– Vi vil gå gjennom det som har skjedd, evaluere det og gjøre de tiltakene som må til for at slikt ikke skal skje igjen, sier Nilsen.