At høstens Prosjekt Z, som er en festival for ungdommer, flytter fra Bossekop til sentrumsparken håper Mathias Sønvisen Moe vil gjøre sitt til at publikumsbesøket blir enda større enn tidligere.

For de under 20

– Ved å flytte konsertene «utendørs» vil vi få plass til et større publikum og vi vil samtidig kunne åpne konsertene opp for alle over 18 år. Tidligere har vi hatt 20 års-aldersgrense, og vi har da fått enormt med henvendelser fra konsertlystne ungdom i alderen 18-19 år. Det er enormt gøy for oss å nå endelig kunne innfri ønskene deres og invitere dem med på festival. Lørdag 5. august smeller det hele i gang og vi håper å fylle teltet til randen, både med folk og ikke minst musikk, så jeg håper alle 18-19-åringer kommer på nyvinningen, sier Sønvisen Moe, som er styreleder og daglig leder i festivalen.

Høstens festival samarbeider tett med Offroad Finnmark.

– De skal ha diverse arrangement i teltet tidligere i uke 31, og vi fikk tilbud om å låne teltet lørdagskveld istedenfor at de pakket det sammen, og det kunne vi ikke takke nei til, så stor takk til dem, sier han fornøyd.

– En funky fyr

En av artistene som skal lage liv i festivalteltet er artisten, multiinstrumentalisten, låtskriveren og produsenten Mugisho.

– Han er født i Kongo, men oppvokst i Norge. Da han var to år gammel brøt det ut borgerkrig i hjemlandet, og han og søsknene ble skilt fra foreldrene. Livet tok dramatiske vendinger og først etter halvannet år ble familien gjenforent – da som flyktninger i Norge. Det var heldigvis starten på en solskinnshistorie, med mye musikk og glede hos en sammensveiset familie på ti som etablerte seg i utkanten av Oslo, opplyser Sønvisen Moe som påpeker at  Mugisho er en musiker som er på tur til å slå gjennom.

– Han har vært A-listet på NRK P1 med en låt. Han har til nå gitt ut tre singler og alle disse har fått masse spilletid på Spotify og i radio. Han fikk platekontrant med Warner Music Norway i løpet av 20 minutter, så dette er helt klart en artist som er up and coming.

Mugisho debuterte forøvring på tv på programmet  Lindmo med låten «Play with You» i vinter.

– Han er en artist som vi alle burde holde ett øye med. Han er en funky fyr med fet musikk. Med seg til Alta tar han musikere – og det kommer sikkert til å bli en konsert som vi sent vil glemme, lokker festivalsjefen.