Peab Bjørn Bygg får bygge Alta omsorgssenter, etter at de leverte en pris på 584 millioner kroner for sin totalentreprise. Nærmeste konkurrent, samarbeidskonstellasjonen Ulf Kivijervi/Harald Nilsen/Roald Johansen, var 113 millioner dyrere med sitt anbud på 697 millioner. Den tredje som leverte pris var Hent fra Trondheim. De skulle ha 728 millioner kroner for jobben.

– Prisen fra Peab er ca 55 millioner høyere enn det vi hadde stipulert, men vi er likevel godt fornøyd med prisen. Jeg tror vi skal klare å bygge omsorgssenteret for under 900 millioner, der 350 millioner finansieres gjennom kommunalt låneopptak, sier rådmann Bjørn Atle Hansen til Altaposten.

Direktør Arild Østgaard i Peab Bjørn Bygg i Tromsø sier han ble overrasket over den store prisforskjellen mellom hans firma og den lokale samarbeidskonstellasjonen.

– Det er klart, man skvetter litt i stolen når man ser forskjellen. Men vi er trygge på at vi har levert riktig pris og at våre tall er riktige. Det blir veldig godt for vår stor finnmarksavdeling å få sette i gang med et prosjekt til nesten 600 millioner på hjemmebane, sier Østgård.

  • Saken oppdateres!