Det har lenge vært et stort behov for nye liggeplasser for fiskebåter i Alta.

– Etterspørselen har vært stor, bekrefter havnesjef Hans Roar Christiansen.

Snart starter Alta havn en stor utbygging av marinaen i Urnesbukta på Amtmannsnes.

– Dette er noe vi har planlagt lenge. Det skal sikre fritidsbåter mot bølger og is, sier havnesjefen.

Det er allerede plasser for fritidsbåter her, men båthavna vil bli utvidet og forbedret. Og siden fiskerisiden også ville bli påvirket, fant man ut at det ville være lurt å gjøre noe for fiskeriene. Det vil bli liggeplass for fiskebåter på den ytterste delen. Det har vært planlagt i 3-4 år og skal være ferdig i løpet av høsten og våren. Kostnadene ligger i materiell, brygger, utliggere, ankringsmateriell, landfeste og arbeidspenger.

– Jeg håper dette kan være med på å gi et tilbud som er etterlengtet. Det har vært trangt om gode plasser for fiskebåtene, så jeg håper det vil bli bedre tilbud for dem også, sier havnesjefen.

URNESBUKTA MARINA: Med utbyggingen i Urnesbukta, vil det bli plass til 20 fiskebåter og 180 fritidsbåter. Foto: Alta Havn

Vil starte i høst

– Hvis alt går etter planen vil vi få materiellet på plass i oktober, november. Da blir det først å få på plass flytemolo og flytekai, forhåpentligvis før vinteren setter inn, sier Hans Roar Christiansen.

Havna vil samtidig utvide med sikringstiltak, ferskvann og strøm på anlegget, så det skal bli enda bedre tilrettelagt for båtfolket.

Kommunestyret ga tirsdag klarsignal til at Alta Havn kan ta opp et lån på 7 millioner kroner, som er den totale kostnadsrammen for prosjektet.

Det vil bli plass til cirka 20 fiskebåter og 45 nye fritidsbåter. Det blir da totalt plass til 180 fritidsbåter.

– Vi har lange ventelister, på opp mot 40 båter i perioder. De er av varierende størrelse. Vi har også et inntrykk av at det er mange som har båt, men som ikke spør oss engang da de vet det er ventelister, sier han.

MANGE VIL HIT: Havnesjef Hans Roar Christiansen sier det er stor etterspørsel etter båtplass for både fritids- og fiskebåter i Alta. Foto: Even Martinsen