Støttegruppa som hele tiden fra "Altaværingen" Roland Ouendeno ble sendt ut av Norge til Guinea har nå jevnlig kontakt med han. De har allerede etablert en støttegruppe for ham på Facebook, blant annet med formål om å starte en kronerulling for ham i sin nye tilværelse i landet han måtte flykte fra for 13 år siden.

Hanne Mette Pettersen og Eva Ballo samarbeider om å hjelpe Ouendeno og Hanne Mette har denne historien etter å ha vært i kontakt med Roland for to dager siden.

Ordner papirer

– Roland Ouendeno ble robbet for all bagasje med unntak av ryggsekken da han landet i Guinea. Han tok taxi til et hotell, men byttet 2 ganger fordi han mente han ble forfulgt. Dagen etter la han veien mot Mali, gikk og haiket, en tur han brukte med enn to uker på. Han tok seg til byen Bamako i Mali dit han brukte to dager til. Der fikk han ordnet seg med hotell i to dager så han fikk hvile og nettilgang. Det ble overført penger til hans norske konto slik at han kunne få ordnet seg med papirer. Og han har nok måttet betale en god del under bordet, men fikk Guineansk pass etter omtrent 14 dager. Han er nå på jakt etter et sted å bo, men har ikke funnet noe ennå. Vi vet ikke om han bor på gata eller ikke, vi får bare kontakt når han har nettilgang. Han bruker Visa-kortet sitt og tar ut penger fra sin norske konto når det er penger på den. Og nå trenger han penger for å komme seg i orden til han kommer i jobb, sier Hanne Mette Pettersen i Alta.

Over grensa

Ouendeno har ifølge Eva Ballo aldri lagt skjul på at han kommer fra Guinea, men han har aldri før hatt pass fra hjemlandet sitt. Da han flyktet var han uten noen slags papirer i det hele tatt, skriver Pettersen via messenger på Facebook.

Frastjålet alle sine eiendeler foruten en ryggsekk måtte Roland Ouendeno altså ta seg over grensa fra Guinea til Mali fordi han mente han ble forfulgt etter at norske myndigheter sendte han til hjemlandet.

– Han hadde ingen forsikring, og mistet to kofferter med klær og bøker da han ble frastjålet sakene sine.  Vi hadde kontakt med han for noen dager siden, skriver Eva Ballo.