Først tippet han på sykkel. Så gikk den sterkt rusede mannen til angrep på ambulansen, ambulansepersonell og politi.

Dramatisk

Etterpå var ambulansebilen så ramponert innvendig at den måtte tas ut av tjeneste.

Dramaet startet da ambulansen ble tilkalt til krysset Amtmannsnesveien-Buktaveien i 21-tiden torsdag kveld. Da hadde en forbipasserende meldt fra om at en person hadde veltet på sykkel i krysset og lå skadet i veibanen.

– Han slo seg vrang. Jeg forsøkte å holde han fast, men måtte bare gi opp. Da han etter hvert begynte å røske løs gjenstander inni ambulansen, var det bare å komme seg ut og ringe politiet, sa ambulansemedarbeideren til Altaposten.

De tre ambulanse-ansatte låste dørene på bilen og forsøkte å holde mannen inni bilen til politiet kom. De fikk assistanse av fire menn fra redningsskøyta Vekteren, som kom løpende til da de hørte bråket.

Mens de jobbet med å holde igjen dørene hørte de mannen romstere og rasere inni ambulansen. Bakruta ble delvis sparket ut.

Spyttet blod

Da politiet kom til stedet hadde mannen forsøkt å krype gjennom det lille vinduet mellom behandlingsrommet og førerrommet i bilen. Der ble han hengende fast.

Politibetjentene fra Alta lensmannskontor satte mannen ut av spill ved hjelp av pepperspray, men han rakk å få tak i en rutehammer og smadre den ene sideruta før de fikk han ut av ambulansen.

Men mannen var ikke ferdig med det.

Mens han ble geleidet mot politibilen, vendte han seg mot den mannlige betjenten og spyttet blod i ansiktet hans. Da ble mannen raskt lagt i bakken og påsatt håndjern.

Fikk behandling

For å unngå mulig smitte fra blodet, ble politimannen raskt satt under behandling av ambulansepersonellet og personellet fra Vekteren. Mens betjenten og hans kollega holdt mannen i 30-årene i et jerngrep på bakken, fikk politimannen skylt øyne og ansikt for spytt og rester av pepperspray.

Mens patruljen ventet på at en kollega skulle komme med egnet transportmiddel, det vil si ei marje med glattcelle bak, var det tid for å oppsummere for ambulansepersonellet.

– Bilen er så ødelagt at den ikke kan brukes, var konklusjonen.

Bergingsbil ble derfor rekvirert.

Innvendig var alt som kunne tas på av gjenstander enten sparket eller slått i stykker eller røsket ut av innfestingene og kastet rundt. Bakvinduet var sparket ut og vinduet mellom de to kabinene var ødelagt. Det samme var et sidevindu.

Den sterkt rusede mannen i 30-årene er en gammel kjenning av politiet.