Til topps med hjemmelagd mat

UiT-kokkene fikk studentmatprisen.

JUBLENDE GLAD: Kantineleder Lena Ernstsen mottok Studentmatprisen under konferansen i Bergen. Foto: Sarah Reibo Dahl/Studentsamskipnaden

pluss

De er blide, raske og har alltid noe godt å anbefale studentene ved UiT i Alta. Lena Ernstsen, Merethe Wirkola og Benedicte Tiberg, kokkene i Kantine Altafjord, er dessuten ikke redde for å finne på nye ting.

BESTE NYVINNING: Kokkene Lena Ernstsen, Merethe Wirkola og Benedicte Tiberg på Kantine Altafjord vant den nasjonale kåringen for sitt konsept «Altafjords hjemmelagde».Foto: Studentsamskipnaden

 

Altafjords hjemmelagde

Etter å ha opplevd et endret handlemønster hos studentene, tok kantinesjef Lena Ernstsen grep og gjorde de nødvendige innkjøpene for å kunne forberede og selge porsjonerte pakker med hjemmelagd mat til en rimelig penge. Kantina tilbyr både kjøtt, fisk og vegetarrett hver dag, tilpasser middag etter årstid og hvilken høytid som er nærmest.

– De har startet med et konsept med Altafjords hjemmelagde. De lager hjemmelaget mat, forsegler og vakumpakker, så studenter kan ta med seg hjem på hybelen, og varme opp der. Konseptet har vært sunn og næringsrik mat, og de har også et vegetartilbud, forteller Elin Bang Tverfjeld, campussjef Finnmark.

Hun benytter sjansen til å skryte litt:

– Alle tre er kjempeflinke kokker som er veldig ivrige og veldig opptatte av studentene, sier hun.

En innovasjon i studentmatverdenen

Det er første gang Studentmatprisen blir delt ut. Prisen er opprettet for å løfte gode ideer innen studentmat, og for å gi ekstra engasjement rundt smarte løsninger og nyvinninger som kommer studenten til gode. Kantine Altafjord vant for sin innovasjon i studentmatverdenen, i sterk konkurranse med alle de andre studentsamskipnadene i landet.

Konseptet «Altafjords hjemmelagde» var nominert til å være UiT Norges arktiske studentsamskipnad sitt bidrag blant campusene i Tromsø, Harstad, Narvik og Finnmark.

– Da Lena Ernstsen ble ropt opp under studentmatkonferansen i Bergen, var det til vill jubel, forteller Tverfjeld.

På grunn av en stor konferanse på campus, har ikke kantinekokkene selv tid til å kommentere prisen med annet enn:

– Vi er veldig glade!

PRIS FOR SIN KREATIVITET: Kokkene Lena Ernstsen, Merethe Wirkola og Benedicte Tiberg på Kantine Altafjord får skryt for god mat og godt humør. Foto: Torgeir Ekeland/Studentsamskipnaden Finnmark