Fredag kveld ankom longboard-surferne Birk Bjørnø Haaland (27) og Sara Cecilia Teigen (26) Alta, etter å ha kjørt kjapt og effektivt fra Stavanger via Sverige og Nord-Finland med sin bobil. I Alta traff de Saras søster Ida Sofie som jobber som ergoterapeut i Hasvik. Sammen besøkte de tre Alta Soul- og Bluesfestival.

– Vi skal bruke én måned på å kartlegge nye, ukjente områder langs Norges kyst som egner seg til bølgesurfing med longboard. Første lokasjon blir Sørøya hvor vi vet at det finnes veldig interessante steder, sier Birk som er del av Stavanger og Jærens surfemiljø, og som har tatt sølv i norgesmesterskapet i longboard.

DIGGET JOHN OLAV NILSEN: Sara Cecilia Teigen, Birk Bjørnø Haaland og Ida Sofie Teigen (fra venstre) likte bergenserens konsert og ble fort kjent med andre publikummere rett foran scenen. Foto: Bernhard Hienerwadel

Bobilen er en VW Crafter varebil som Birk har innredet selv med sans for særegne og ytterst praktiske detaljer samt smakfullt design i tre. Den sto parkert i området bak hovedscenen. En av mange fine detaljer er at dobbeltsenga kan skyves et stykke ut bak, så man kommer enda tettere på naturen. Eller, som i helga, festivalstemninga og musikken.

HJEM DE NESTE FIRE UKENE: Sara og Birk med sin welch springer spaniel Lazy. Foto: Bernhard Hienerwadel