Altaposten har tidligere skrevet om alta-gutten Joakim Elvenes som guidet Aksel Lund Svindal, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang samt en kamera- og en lysmann på topptur på Seiland. For å få gjennomført dette oppdraget, måtte Joakim fremskynde sin muntlige eksamen i friluftsliv på Universitetet i Alta med ett døgn. Både dette, og selve eksamenen, gikk bra.

Konservering av fisk

Mens Joakim var med gutta på tur, skulle hans studiekamerat og turvenn Jørgen Guldhaug Kalfoss opp i muntlig om et fordypningsprosjekt i friluftsliv som handlet om konservering av fisk. Joakim kom på idéen om å la villmarkskokken over alle villmarkskokker, Arne Brimi, sende en videohilsen til Jørgen. Brimi tente på idéen, spesielt siden temaet altså var konservering av fisk. Han talte til Jørgen og ønsket han lykke til med muntlig eksamen om en liten stund.

Speiderhilsen til mobilen

– Jeg har alltid sovet dårlig natt til eksamen, jeg tipper kanskje det ble to til tre timer søvn, før jeg våknet av en melding fra Joakim, sier Jørgen Guldhaug Kalfoss.

– Jeg så filmsnutten, hoppet opp av senga og følte med som en utsendt soldat fra Lom. Jeg tror jeg gjorde en eller annen form for speiderhilsen til mobilen, ler kandidaten.

– Arne Brimi har faktisk vært til stor inspirasjon for meg de siste årene. Villmarkskokk har alltid hvert en drøm for meg; det å lære, og lære bort, gammel kunnskap og tradisjoner om konservering. Denne morgenen følte jeg ære og stor glede for anerkjennelsen fra Arne Brimi! Hans videohilsen skapte enorm inspirasjon, ikke bare til muntlig eksamen, men også til å bidra i jobben om å spre kunnskap om konservering, sier en meget entusiastisk Kalfoss.

– Hvordan gikk det på eksamen?

– Det gikk kjempebra. Jeg fikk jaggu karakteren A!