Den engelske el-gitaristen og vokalisten Krissy Matthews var Alta Soul- og Bluesfestivals store snakkis i 2008 da han, kun 16 år gammel, spilte fletta av alle i festivalteltet på City. Nå er virtuosen fra Oxford blitt 25 – ingen alder for en bluesgitarist. John Mayall og Buddy Guy turnerer fortsatt, henholdsvis 83 og snart 81 år gamle.

Med sju spillejobber er Matthews utvilsomt festivalens working class hero. I selskap med Kurt Nilsen og Stage Dolls kan engelskmannen også fort bli festivalens frelser. Du som vil ha 100 prosent ekte vare på en bluesfestival, har definitivt mye å se fram til og mange muligheter til å oppleve trioen.

Matthews og rytmeseksjonen hans er nemlig spillekåte som f. Allerede i 3. låt i settet under festivalåpningen røk en gitarstreng, men Matthews hadde definitivt viktigere ting å gjøre enn å skifte streng.

Krissy Matthews spiller coverlåter og eget materiale. «The Soul Will Never Die» er hans hyllest til avdøde B.B. King og et bevis på at låtskrivingen sitter nesten like godt som det eminente gitarspillet.

Peis på, Krissy!